Стягане на кожата след отслабване
Подтяжка кожи после похуденияZatezanje kože nakon mršavljenja
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Стягане на кожата след отслабване

Стягане на кожата след отслабване

Стягане на кожата след отслабвне
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Най-голямото богатство за всеки, който се опитва да се отърве от излишните килограми, е да види, че усилията му наистина си заслужават. Понякога обаче, ако отслабнете рязко, това може да доведе до редица лоши последствия.

Увисналата кожа е едно от най-неприятните неща, които се свързват с бързо отслабване, лишено от физическа активност. Много е важно дали сте правили някакви физически упражнения, какви точно са били те и разбира се, на каква възраст сте.

С напредването на годините тялото ви започва да произвежда все по-малко колаген, а от своя страна, това води до трудност при прибиране на отпуснатата кожа. Ако в миналото също сте имали рязко качване или сваляне на килограми, това също може да повлияе на еластичността на кожата ви.

Ето и няколко съвета, как да се справите с отпуснатата кожа:

Набавяйте си достатъчно протеин

Повече протеини за стягане на кожата след отслабване

Редовният прием на протеин води до подобряване еластичността на кожата и хидратацията. Белтъчините стимулират и качването на мускулна маса, което помага в предотвратяването на увиснала кожа.

Хирургическа намеса

Ако кожата ви е прекалено увиснала, можете да се отървете от нея и чрез някои пластични операции. Често обаче те са много скъпи и не са по джоба на всеки. Освен това крият множество рискове за здравето и живота ви.

Откажете се от цигарите

Спрете цигарите, за да стегнете отпуснатата кожа

Тютюнопушенето е вредно за здравето ви като цяло. Кожата обаче страда също толкова, колкото и белите ви дробове. Тя губи своята еластичност и в някои случаи изглежда много по-стара, отколкото е.

Балансирайте хранителния си режим и с достатъчно силови и кардио тренировки

Освен диетата, която спазвате, и кардио упражненията, не забравяйте да включите и тежести. С тяхна помощ можете да сведете до минимум отпускането на кожата ви.

Пийте достатъчно вода

Пиене на вода е важно за кожата след отслабване

Кожата се нуждае от достатъчно количество вода, за да функционират клетките и пълноценно. Приемът на течности помага на кожата да поддържа плътността си и ограничава загубата на вода от тялото.

Приемайте повече витамин C

Този витамин играе ключова роля в образуването на колаген в кожата ви. Можете да се снабдите с витамин C посредством храната, която приемате или чрез хранителни добавки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest