gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Вкусни идеи за коледния подарък

Вкусни идеи за коледния подарък

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
1582k
Коледни подаръци
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
Качество без компромис:
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
129.00 лв.
Виж ››

Обикаляне за коледни подаръци често е дълго и трудно. И резултатът е не винаги такъв, какъвто сме искали, не винаги според бюджета, който сме предвидили, не винаги оценен така, както сме очаквали…

А опитвали ли сте да подарите гурме подаръци? Иначе казано лъскави пакети, пълни с лакомства и любими вкусове.

Храната като подарък е все по-често предпочитана за Коледните празници. Е, трябва да сме наясно, че не става за всеки. Има хора, колкото и странно да е това, които нямат никакво отношение към храненето и е безсмислено да се опитваме да ги изненадаме с лакомства. Но със сигурност сред приятелите и в семейството на всеки има поне няколко истински лакомници, които биха се зарадвали безмерно на подарък с вкусни изкушения.

Освен всичко този вид коледни изненади имат някои несравними предимства. Например не заемат място, защото обикновено изчезват доста бързо.

Подаръците с лакомства могат да бъдат изработени ръчно, а могат и да се купят - все повече магазини предлагат пакети с бонбони, кутии с трюфели, или колбаси и сирена в целофан. Всекиму според вкуса.

Ето вкусни идеи за коледния подарък, които могат да радват, да забавляват и да оставят спомен за цял живот! И разбира се да доставят истинска наслада от вкусове!

Бисквити

Бисквити

Гурме подаръкът, който може да се купи навсякъде или да се направи лесно и който, това е сигурно, ще се хареса много.

Бисквитките могат да бъдат приспособени към всеки вкус, защото съществуват в толкова много видове бисквити и под толкова различни форми. Те ще откликнат напълно на вашата изобретателност и на желанията на любимите ви хора.

Освен това те имат и предимството да се запазват добре и да се транспортират лесно. Можете да ги подарите в метална кутия, която не е херметически затворена, защото трябва да дишат.

Шоколадови трюфели

Трюфели

Красив подарък, който обикновено се предлага в една или две красиви метални опаковки, пълни с вкусни трюфели от различни видове шоколад.

Кутиите с трюфели са един от традиционните гурме подаръци за Коледа най-вече във Франция, Белгия и Германия, но и в целия свят.

Трюфелите, които се подаряват, са най-често натурални и с карамел. Те със сигурност ще задоволят гурме желанията на хората, които искате да изненадате.

Френски макарони

Френски макарони

Сладките лакомства в подаръците могат да бъдат шоколадови, от марципан, бонбони, макарони, кексове и всякакви други малки изкушения. Големите магазини и коледни базари по света ги предлагат в изобилие.

В лъскави и шарени кутии, те със сигурност ще създадат празнично настроение на всеки.

А ако решите да приготвите вкусен подарък сами вкъщи, само може да спечелите. Ще доставите удоволствието да са направени лично от вас и лично за човека, за когато са предназначени. И освен това ще знаете със сигурност какво има вътре.

Деликатеси

Деликатеси

Освен сладките изкушения, преливащи от цветове и вкусове, коледните гурме подаръци могат да бъдат и цели кошници с деликатеси. По магазините в целия свят те изпълват витрините наравно с празничните украси преди Коледа.

Съдържанието на кошниците е различно според вкусовете и често тематично. Например - съставено от видове пастети за разядка - гъбен, от патица, от патладжан, с горчица или майонеза. Може да е със сирена - синьо, Бри, козе, кашкавал и др. Или с колбаси, след които всякакви деликатеси като специални пушени меса, салами, шунка…

Коледните кошници с лакомства са идеален подарък за любителите на храната, които обичат да опитват различни неща на масата. С тях със сигурност ще им осигурите вкусна Коледа.

Вино

Вино

Виното като подарък е една от класиките в гурме подаръците. Бутилката с напитката на боговете открай време е идеално допълнение при всякакви поводи.

С развитието на културата на подаряването виното се предлага в специални пакети от по няколко бутилки, специално избрани и съчетани като сортове и региони. Често те са придружени от аксесоари за вино, които създават изисканост на подаръка.

Кошница с вина със сигурност ще е подарък, който няма да бъде посрещнат с безразличие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest