Така ще познаете продуктите, които крият риск от рак

Продуктите, които крият риск от рак
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Хората все повече започват да се замислят какво консумират и с какво хранят своя организъм. Честото боледуване, редките болести и още куп негативни последствия могат да са в следствие от консумираните от нас продукти.

Няма как да лишим от всичко "вредно" или напълно да избягваме препаратите и химикалите в храните, защото човешкият организъм е устроен, така че на първо място да задоволява жизнено важните потребности - пиене и хранене. Все пак, ако имате възможност, е добре да се снабдявате с домашно приготвени продукти от месни производители.

Най-опасната и страшна болест за човека все още остава ракът. Всички знаем, че той има много проявления и няма ниво възрастова граница, нито друга гаранция за нас, че няма да сме поредните, носещи коварната болест. Въпреки това ще си представим няколко храни, които са с високо канцерогенни или са потенциални причинители на рак.

Пуканки в микровълнова

Така ще познаете продуктите, които крият риск от рак

Първото, за което вероятно всички се сещате, са пуканките за микроволнова фурна. При тях проблемът идва първо от самото пакетче, в което се съдържат, и след това съставките като различните видове вредни мазнини (най-често използваното масло е соевото). Соевото масло, от своя страна, е чисто ГМО, което може да доведе до стомашно проблеми и обриви по кожата.

Газирани напитки

Така ще познаете продуктите, които крият риск от рак

Второто опасно изкушение са газираните напитки. Доказано е, че хора, консумиращи повече от една газирана напитка на ден, са с повишен риск от мозъчен инсулт, сравнявайки ги с хората, които не консумират подобно напитки. Тези напитки имат и редица други вредни последици като повишаване на теглото, издуване, възпаления и дори да предизвикат обостряне на язвата.

Консервирани плодове и зеленчуци

Така ще познаете продуктите, които крият риск от рак

Консервираните плодове и зеленчуци също не са от най-полезните храни. От плодовете най-високо съдържание на пестициди са открити в ябълките, а от зеленчуците - в консервираните домати. Всъщност по-големия проблем при тези храни идва от самото вътрешно съдържание на металните кутийки, които съдържат различни видове вредни химикали.

Други примери за храни, които не трябва да употребяваме в промишлени количества, са алкохолът, диетичните храни, изкуствените подсладители, ГМО храни, рафинираната захар, високо овскусените или опушени меса и други.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати