Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да декорираме коледните меденки?

Как да декорираме коледните меденки?

Декорация на коледните сладки

Имате нужда от бърза и лесна идея за декориране на коледните меденки? Опитайте тези лесни 9 техники за декориране, за да си направите страхотни коледни меденки, които ще съберат цялото семейство на масата за нула време.

1. Захарна глазура

Намажете меденките с цветна захарна глазура и ги оставете да стегнат. След това украсете всяка една от тях с различен коледен дизайн, с помощта на шприц и предварително приготвена ледена глазура.

Украса на коледните сладки

2. Сладкарско мастило

Първо покрийте коледните меденки с равномерен слой ледена глазура и ги оставете да стегнат. След това нарисувайте любимия си дизайн или мотив със сладкарско мастило.

3. Цветна захар

Пригответе гладък маслен крем. С помощта на шприц направете желания от вас дизайн върху меденките. Веднага ги поръсете с цветна захар. Внимателно премахнете излишното количество захар и ги оставете да стегнат.

Декориране на коледни сладки
Снимка: Добринка Петкова

4. Шаблони за декорация

Разнесете маслен крем върху меденките. Поставете шаблон за декорация по ваш избор върху тях и поръсете с цветна захар. Внимателно премахнете шаблона.

5. Сладкарски спрей

Ако искате меденките ви да са цветни и да постигнете омбре ефект, опитайте със сладкарски спрей. Покрийте меденките с един слой ледена глазура и ги оставете да стегнат. След това ги напръскайте с цветния спрей, като може да постигнете омбре ефект или да смесите няколко различни цвята.

6. Мраморен ефект

Намажете меденките със захарна глазура и ги оставете да стегнат. Пригответе различни цветове сладкарски бои в няколко купички. Вземете восъчна хартия (около 30 см) и я намачкайте на топка. Съвсем леко натопете хартията в сладкарските бой и разнесете върху меденките. Повторете докато се постигне желаният резултат. Накрая оставете декорираните коледни меденки да се стегнат напълно.

Декорирани сладки за Коледа

7. Шоколадова глазура

Наредете меденките върху восъчна хартия. Подгответе шоколадовата глазура и с помощта на лъжица полейте равномерно всяка една от меденките. Оставете ги да се стегнат напълно.

8. Резци за меденки

Използвайте различни коледни резци, за да изрежете меденките. След това ги изпечете и ги оставете да се охладят. За да ги украсите ще ви трябва шприц с ледена глазура, шоколадови пръчици и цветни бонбонки.

9. Шоколад

Пригответе гладка шоколадова глазура. Потопете меденките наполовина в глазурата. Наредете ги върху решетка и ги оставете да се стегнат напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest