gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети при готвенето на Crock-Pot

Съвети при готвенето на Crock-Pot

крок пот

Една от основните причини много хора да избират уреда за бавно готвене Crock-Pot е това, че могат да избегнат предварителната подготовка на храната. За много ястия, особено супи и яхнии, наистина можете просто да приготвите всички съставки и да ги сложите вътре.

Ако в ястието ви ще има лук, би било хубаво първо да го сготвите, тъй като вкусът му е по-различен, ако е в сурово състояние. Експериментирайте и по двата начина, за да прецените кой е най-добрия за вас. Също се отнася и за месото. Добра идея е да запечете, колкото да му придадете цвят, но това отново зависи изцяло от вас и вкусовите ви предпочитания.

Подгответе се от предишната вечер

Ако нямате достатъчно време сутрин, пригответе всички необходими продукти за готвенето на Crock-Pot още от предишната вечер и ги съхранявайте в хладилник. Най-добре е уредът да бъде със стайната температура, така че го извадете от хладилника, когато се събудите и изчакайте 20 минути, преди да го включите.

Спестете пари

Уредите за бавно готвене са страхотни за готвене на по-малки разфасовки от телешко, свинско, агнешко или пилешко месо. Можете да използвате и по-малко количество месо, тъй като бавното готвене извлича максимално вкуса на месото и го разнася в целия съд. Заместете месото със зеленчуци, като по този начин ще си спестите и пари.

Оставете вашия Crock-Pot да сготви сам

Уредите за бавно готвене са проектирани да готвят сами, което означава, че не е необходимо постоянно да проверявате какво се случва с ястието. Всеки път, когато отворите капака на уреда, част от топлината ще излиза. Имайте предвид, че ако го правите твърде често, ще удължите времето за приготвяне на храната.

Съвети при готвенето на Crock-Pot

Кога да добавите храна

Препоръчително е да избирате рецепти, за които повечето или дори всички съставки могат да се сложат още в самото начало при включване. По този начин ще си осигурите свободно време за други дейности. Хубаво е да знаете, че в повечето случаи макаронените изделия, оризът и пресните билки трябва да бъдат добавени към края на готвенето.

Колко дълго трябва да готви едно ястие на Crock-Pot?

Ако за приготвянето на едно ястие обикновено ви отнема:

• 15-30 минути - гответе го за 1-2 часа на висока температура или 4-6 часа на ниска температура;

• 30 минути - 1 час - гответе го за 2-3 часа на висока температура или 5-7 часа на ниска температура;

• 1-2 часа - гответе го за 3-4 часа на висока температура или 6-8 часа на ниска температура;

• 2-4 часа – гответе го за 4-6 часа на висока температура или 8-12 часа на ниска температура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати