Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Розмарин и риган помагат в борба с диабета тип 2

Розмарин и риган помагат в борба с диабета тип 2

Пресен риган и розмарин при диабет тип 2

Специалистите успяха да намерят достъпен и евтин начин за лечение на диабет тип 2. Интересно е, че много от нас ядат тези продукти всеки ден, без да знаят за полезните качества на тези растения. В този случай става дума за подправки - риган и розмарин.

Изследователи от Университета на Илинойс са заключили, че редовната употреба на розмарин и риган допринася за намаляване на кръвната захар. Учените отбелязват: Има нужда да се идентифицират естествени съединения, които могат да помогнат при лечението на това заболяване.

Основната мотивация за това проучване е, че мнозинството от пациентите с диабет не са в състояние напълно да платят за лечението си, поради което е необходимо да се проучат допълнително свойствата на природните продукти.

Така експертите стигнаха до заключението, че тези подправки са способни, подобно на патентованите лекарства, да намалят кръвната захар. Въпреки факта, че за получаване на надеждни резултати от това проучване се изискват допълнителни проучвания, експерти отбелязват, че розмаринът и риганът в изсушена форма е много по-ефективен от аналозите, отглеждани в оранжерии.

Лекарите също съобщават, че в борбата срещу диабета не може да се ограничава до приемането на лекарства. Важна стъпка в лечението е диета и достатъчно физически упражнения за пациентите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати