Най-простия лек за високо кръвно налягане и главоболие

Най-простия лек за високо кръвно налягане и главоболие

Лек за главоболие и високо кръвно

Искам да споделя опита си за освобождаване от главоболие. Болката по едно време беше скочила толкова много, че ме доведе до такова тежко страдание под формата на спазми на мозъчните съдове и често придружени с гадене и повръщане.

Веднъж приятелка ме посъветва да се лекувам със солен разтвор. Тогава не отдадох голямо значение на това, стори ми се просто и глупаво. Но когато болката отново ме натисна, нямаше накъде – бях принудена да опитам. Направих соления разтвор и да ви кажа – работи! А рецептата е проста до безобразие.

Сол при главоболие

Ще ви са нужни: 250 мл вода, загрята до 60-70 градуса, 2 ч.л. без връх сол и широка марля. Солта се разтваря във водата, при което се получава 8% разтвор. Докато разтворът се охлажда, пригответе марлята, като я сгънете в 8 слоя, така че ширината и да съответства на ширината на челото, а дължината – на обиколката на главата. Бързо измиваме челото, ушите и шията с топла вода, след което потапяме превръзката във физиологичния разтвор. След леко изцеждане, връзваме главата по обиколката ѝ. За фиксиране на компреса използвайте памучна кърпа.

Солен разтвор при главоболие и кръвно

След което трябва да легнете и да задържите превръзката, докато болката изчезне напълно. При мен болката утихна почти веднага, но за всеки случай оставих превръзката за още два чеса. Като цяло компресът може да се държи до 15 часа.

Най-интересното е, че такава проста техника нормализира натиска и облекчава главоболието завинаги, затова аз силно препоръчвам този метод и съм сигурна че няма да съжалявате!

Компрес при главоболие

Със същия солен разтвор можете да се справите със високо кръвно налягане - там разтворът трябва да е горещ. Потопете краката си в горещия разтвор и след кратък престой кръвното ви налягане ще започне да спада.

Бъдете здрави!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати