Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Рецепта за сол от Матча

Рецепта за сол от Матча

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
Сол от Матча

Солта Матча може да се използва за заместване на обикновената сол в много рецепти. Може да се използва вместо обикновена сол в много зеленчукови ястия, прости ястия с морски дарове (като печена или варена риба) и пържени или варени яйца.

Също така е доказано, че Матча намалява канцерогените в червеното месо на скара, така че спокойно може да го овкусите с нея. В допълнение към уникалния аромат на зелен чай Матча, тази сол добавя естествено ярко зелен цвят към храните, което я прави фантастична подправка за пролетни празници или да разведрите храната на вашите деца.

Смесете солта Матча предварително и я пазете под ръка, за да я използвате, когато ви е необходимо. Количеството можете да коригирате според нуждите ви.

Съставки:

Матча

1 супена лъжица морска сол

1/2 чаена лъжичка прах зелен чай Матча

Начин на приготвяне:

Смесете двете съставки добре.

Тази сол се съхранява в херметически затворен контейнер и се използва при необходимост. Срокът и на годност при правилно съхранение е до шест месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest