5 вида сирена за ароматна супа

Лилия  МилковаЛилия МилковаПомощник Готвач
Сирена за ароматна супа

Сиренето може да добави много вкус към супата, независимо дали се използва като гарнитура или като основна съставка. Но не всяко сирене може да бъде включено в рецептата за супа, независимо дали се дължи на неговата текстура, топене или вкус. Изберете от тези пет вида сирене, които да използвате във вашите рецепти за супа, и няма да останете разочаровани.

Има няколко съвета обаче, когато става въпрос за добавяне на сирене към супа, за да се уверите, че се топи правилно и не се натрупва.

Първо, най-добре е сиренето да не се купува предварително настъргано. Пакетираното настъргано сирене често се покрива с вещество, което го предпазва да стане влажно, но също така предотвратява правилното топене на сиренето.

Можете да добавите свое собствено покритие от царевично нишесте, което ще запази нишките на сиренето от прилепване един към друг, или лимонов сок, който насърчава топенето на сиренето.

Също така е най-добре да добавите сиренето бавно към супата, не повече от шепа наведнъж, като се разбърква, за да може всяка порция да се стопи и включи напълно към ястието.

1. Пармиджано-Реджано или накратко Пармезан

Пармезанът е отлична добавка за супи

Пармиджано-Реджано може да бъде настъргано на върха на почти всяка супа. Вкусът добавя хубава соленост, а текстурата придава богатство, без да се превръща в лепкава или жилава.

2. Грюер

Френска лучена супа с Грюер

Най-голямата претенция на това сирене за слава в света на супите е главната роля, която играе във френската лучена супа. Земно, орехово и леко сладко, сиренето Грюер е с най-добри вкусови качества за супи, особено различните видове лучени супи. Тъй като то може да стане много лепкаво, когато се разтопи, най-добре да го използвате в умерени количества.

3. Чедър

Мексиканска супа с чедър

За разлика от другите видове сирене Чедърът е по-скоро основна, отколкото незначителна съставка, когато се добавя към супи като крем от гъбена супа с чедър и мексиканска пилешка супа с чедър. Това отчасти се дължи на факта, че ароматът е толкова универсален, а от друга страна - защото се топи добре в богата и гладка консистенция.

4. Кесо Фреско

Супа с Кесо Фреско

Терминът Кесо Фреско се отнася до прясно сирене, което не съдържа кора. Работи особено добре като съставка в супата, защото текстурата става мека, но сиренето никога не се разтапя напълно. Ако не харесвате струните от кашкавал, висящи от вашата лъжица, Кесо Фреско е сиренето за вас.

5. Манчего

Сирене Манчего за супи

Манчего е твърдо испанско сирене с маслена консистенция и солен маслинов вкус. Докато ароматът е отличителен, той не е твърде силен, така че това сирене е перфектно като гарнитура. Опитайте го със зеленчукова супа или супи, които включват колбас.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати