3 неща, които се случват, когато спрете да ядете млечни продукти

Спиране на млякото
Резачка за зеленчуци на спирали с 3 режима на рязане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Резачка за зеленчуци на спирали с 3 режима на рязане
32.00 лв.
Виж ››

Когато Дина Чейни отива на годишния си преглед, нейният лекар ѝ отправя предложение, което тогава звучи налудничаво. Той я съветва да се откаже от сиренето.

След известно време Дина забелязва промяна в теглото си. Кръвното налягане и холестеролът ѝ били в норма, а тя успяла да се отърве от няколко килограма. Сбогуването със сиренето било лесен начин да намали калориите.

Отначало тя била скептично настроена към препоръките на лекаря си, тъй като обожавала сирене и си хапвала почти всеки ден. Още повече, то влияело и върху професията ѝ, понеже Дина се занимавала с писане на готварски книги. Тя не си представяла да се откаже от нещо, което обожава, и се тревожи, че това би могло да се отрази зле върху работата ѝ.

Все пак в името на собственото си здраве тя решава да опита и много скоро осъзнава, че се чувства по-добре. Няколко месеца по-късно тя спира да яде краве мляко и сладолед – две други неща, които тя неимоверно обича. Не след дълго Дина спира напълно консумацията на млечни продукти. Тя ги заменя с растително мляко. В кухнята използва други съставки, за да постигне любимите си вкусове, като хранителни дрожди, доматено пюре и мисо.

Това се случва преди четири години и продължава и до днес. Чейни дори пише книга, посветена на храненето без млечните продукти и на ползите от това. Нека видим 3 от тях, от които тя се е впечатлила най-много.

Стомашните ѝ проблеми изчезват

Дина е страдал от стомашни проблеми от сорта на подуване и газове. Не е подозирала, че виновник за тях ще се окаже млякото, но скоро след като се отказва от него, забелязва, че и дискомфортът в стомаха го няма. След кратко проучване Дина установява, че 65% от хората имат непоносимост към лактоза и може би тя е една от тях.

Алергиите ѝ стават по-леки

Лактозна непоносимост

Досадното запушване на носа и болезнените инфекции са били добре позната част от живота на младата жена, докато е консумирала млечни продукти. Когато се е сбогувала с тях, тези проблеми не изчезват напълно, но стават много по-поносими. Почти е забравила какво е да имаш инфекция, както и останалите неразположения.

Тя отслабна

Отслабване

Дина сваля около 5 килограма, когато спира да яде млечни продукти. Според нея в тях няма нещо, което насърчава покачването на телесна маса, всичко зависи от калориите и от това дали сте решили да преядете или хапвате умерено.

Днес тя е добавила малко пармезан в някои свои рецепти, както и половин чаша обезмаслено високопротеиново исландско мляко, което си позволява по няколко дни седмично. Дина споделя, че когато адаптираш млечните продукти, това убива лактозата и тя се чувства добре, докато хапва тези храни.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати