Масажирайте точката на стоте заболявания, за да ви спаси от много болести!

Точката на стоте заболявания

Тази точка се счета за една от най-главните. На Изток с точкова терапия се масажират не само болни хора, но и здрави, за да се предотвратят болести и да се придобие дълголетие.

Една японска легенда разказва, че в древни времена е живял един щастлив човек, който е получил безценните знания от баща си – познанията за точката на дълголетие или точката на стоте заболявания. Следвайки заветите на баща си, синът ежедневно масажирал тази точка и видял раждането и смъртта на няколко императори.

Масажиране на точките е един от най-старите методи на лечение, разпространен на Изтока - той е на няколко хиляди години. В тялото на човека са разположени общо 365 точки и 12 основни меридиана, което наподобява броя на дните и месеците в годината.

Действието на точковия масаж се основава на изучаването на меридианите и каналите, които са свързани с определени органи. В китайската медицина тялото се счита за енергийна система, затова посредством масаж можете да повлияете на потока енергия и функционалната активност на органите.

Това е точката на Цзу-сан-ли! В Канона на свещените знамения се казва, че Цзу-сан-ли точката лекува стотици заболявания на мъжете и жените - далак и стомах, всички заболявания, свързани с гениталиите, паразити, всички очни заболявания, болки в гърлото и много други състояния.

Как да стигнем до изцеление?

Масажирайте точката на стоте заболявания, за да ви спаси от много болести!

За да определите точката на Цзу-сан-ли, трябва да сложите ръката си върху коляното, така че пръстите ви да бъдат притиснати под капачката а върхът на безименния пръст, ще покаже точката на стоте заболявания. Тя е разположена надолу от външния край на коляното, встрани на големия пищял в малката вдлъбнатина.

Масажирането на точката на Цзу-сан-ли е най-добре да се прави преди обед по посока на часовниковата стрелка с 9 кръгови движения, последователно на всеки крак в продължение на 10 минути. Този масаж има стимулиращ ефект.

Масажът след обяд е обратен на часовниковата стрелка и има успокояващ ефект. В края на масажа можете да усетите лекота на тялото. По време на масажа може да усетите болезнено изтръпване на предната част на главата краката и лопатките.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати