Куркума и мед: Най-мощният антибиотик, който дори лекарите не могат да обяснят!

мед и куркума
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Конвенционалните антибиотици са изключително полезни и са спасили милиони животи. От друга страна, с тях често се злоупотребява. В нашия свят обаче съществуват и множество натурални антибиотици - и сред най-познатите и най-вкусните измежду тях определено са медът, куркумата и чесънът!

Един от проблемите, свързани с употребата на класическите антибиотици е фактът, че вирусите и бактериите мутират и създават нови, устойчиви на използвания антибиотик щамове. Медът обаче е способен да се бори с инфекциите, без да предизвиква този ефект!

Изследване, публикувано в "Европейско списание за клинична микробиология и инфекциозни болести", открива, че медът унищожава всяка бактерия и патоген, върху които е тестван. Изследователите установяват, че той може да бъде прилаган локално, както и да се приема вътрешно.

"Нашето изследване е първото, което ясно показва, че меда и медните продукти могат в много случаи да заменят антибиотичните кремове за рани и за оборудване - например катетри. Употребата на мед като междинно лечение може също така да удължи полезното действие на антибиотиците", твърди д-р Дий Картър.

Куркумата, от своя страна, е друго чудо на природата, принасящо безброй ползи за здравето!

Куркума и мед: Най-мощният антибиотик, който дори лекарите не могат да обяснят!

Най-важните съединения в ценната подправка - т.нар. куркоминоиди - притежават мощни антиоксидантни, антисептични, противовъзпалителни, антибактериални и антигъбични свойства.

Комбинацията от мед и куркума е най-мощният натурален антибиотик, познат в света. С названието "Златен мед" чудодейният микс е широко употребяван в Аюрведа - древна индийска система за природна и холистична медицина, чието име, преведено от санскрит, означава "наука за живота". Напоследък той набира популярност и в класическата западна медицина.

Ползите от меда

Медът е безценен природен препарат за безброй заболявания, включително лошо храносмилане, грип, астма, високо кръвно налягане, висока кръвна захар, артрит, диабет, сърдечни заболявания, депресия и тревожност, възпаление на рани и изгаряния, екзема, псориазис и акне. Има защитен ефект върху черния дроб и бъбреците, а като сбор от всичките си свойства забавя стареенето.

Друго проучване показва, че аюрведичния "Златен мед" (с активни съставки куркума и мед) стимулира производството и функционалността на имунните клетки и по този начин може повишава устойчивостта на организма срещу болести.

Добавянето на куркума към меда повишава антимикробната му активност. Заедно двете вещества действат срещу различни бактериални и гъбични щамове, за които е известно, че причиняват инфекции при хората.

Куркума и мед: Най-мощният антибиотик, който дори лекарите не могат да обяснят!

Куркумата, заедно с меда, може да подобри хидратацията и еластичността на кожата и да допринесе за по-доброто и́ здраве. "Дуетът" има благотворен ефект и при лечението на орален мукозит - възпаление и разраняване на лигавицата на устата и гърлото, възникващо обикновено като последица от лъчетерапия.

Ето няколко лесни инструкции за приготвяне на мощната комбинация:

1 чаена лъжичка куркума (с терапевтично качество)

1 чаша мед

2 капки лимоново етерично масло (по желание)

Смесете съставките, разбъркайте добре и покрийте. Сместа се съхранява при стайна температура и се разбърква преди всяка употреба. Ако се борите с грип или настинка, вземайте половин чаена лъжичка от сместа няколко пъти дневно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати