Ето как се маринова риба
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Ето как се маринова риба

Ето как се маринова риба

Маринована риба

Рибата е един от най-полезните продукти, чиято консумация е задължителна поне по няколко пъти седмично. Голямо разнообразие от видове риба, които могат да се приготвят по редица начини, според предпочитанията и вкуса ви. Специалитет на всяка трапеза и най-вече на Никулден, тя съдържа много полезни вещества, които съдейства за правилното функциониране на процесите в организма. Освен това е много вкусна.

Както споменахме, може да приготвите любимия си вид риба по различни начини. Един от тях е чрез мариноване на рибата. Популярен метод за приготвяне, от който се възползват много любители на този продукт, които искат да си набавят запаси за дълго време. Някои са израснали с маринована риба, други тепърва откриват това кулинарно чудо. Ако искате да опитате – ето как се маринова риба:

Разбира се, първо трябва да пристъпите към почистване на рибата – махнете опашката и главата, както и вътрешностите. Почиства се кръвоносния съд, разположен до костта.

След това трябва да се заемете с приготвяне на саламура. Необходима ви е едра сол, която да разтворите в подходящ за целта съд. Ще разберете, че вашата саламура за риба е готова, чрез прилагане на един трик. Пуснете сурово яйце вътре и изчакайте да изплува.

Щом диаметърът на показалата се на повърхността част е голям колкото монета от 50 стотинки, значи сте готови. Залейте рибата с готовата саламура и поставете похлупак, който да я задържи в нея. Според големината, оставете да престои. По-дребните риби имат нужда от 12 часа, а по-едрите от 24. Когато времето изтече, извадете и оставете да се отцеди от саламурата.

Маринована риба

Поставете рибата в съд и я залейте с оцет. Оставете да престои 12 часа и отново отцедете. След това подредете парчетата в буркани. Запържва се олио, което се оставя да изстине. След като това стане, с него се заливат бурканите с консервирана риба. Те ще бъдат готови за консумиране след около 20 дни. Вашата маринована риба е готова!

По желание и вкус към горната марината за риба може да добавите соев сос или подправки, стига да обичате рибата приготвена по този начин. Може да опитате стандартният начин веднъж, а после да експериментирате. Въпрос на вкус и предпочитания. Ето че мариноването на риба не е толкова трудна задача!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати