gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Необяснимо отслабване - възможни причини

Необяснимо отслабване - възможни причини

ХрисиХриси
Новак
14837
Необяснимо отслабване - възможни причини
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
11.00 лв.
Виж ››

Свалянето на няколко килограма е блян на голяма част от дамското съсловие. Ако обаче теглото ви започне драстично да намалява, то има някакъв проблем. Щом сваляне прекалено много килограми, значи изпитвате недостиг на важни за организма вещество.

Ето какви могат да бъдат възможните причини за необяснимо отслабване.

Депресия

Обикновено, когато хората са разстроени или събития в живота им е повлияло негативно на психическото им състояние, те губят апетита си. Тогава нямате желание за нищо, още повече за ядене, но по този начин лишавате организма от необходимите за правилното му функциониране хранителни вещества. Ако състоянието ви не отмине скоро, се консултирайте с психолог.

Нарушение при обмяната на веществата

Необяснимо отслабване - възможни причини

Или по-точно хормонален дисбаланс. Ако има проблем с щитовидната жлеза, хипофизата, надбъбречната или задстомашната жлеза, това може да доведе и до прекомерна загуба на тегло. Тогава няма да усетите липса на апетит, но колкото ѝ да се храните, ще слабеете, и то сериозно. Други симптоми на тези заболявания, заради които веднага трябва да посетите специалист, са честа промяна в настроението, суха кожа, сърцебиене и учестен пулс.

Неправилно хранене

Тук се има предвид неточният прием на необходими вещества. Може да се храните, но не с продуктите, от които организмът се нуждае, за да изпълнява функциите си. Както затлъстяването, така и отслабването може да бъде признак за неправилно хранене, така че обърнете повече внимание на менюто си.

Стомашни проблеми

Необяснимо отслабване - възможни причини

Освен загуба на тегло поради стомашен проблем, може да забележите и тежест в тази област, подут корем, болки, запек, диария. Посетете лекар, за да установи дали нарушението е при стомашно-чревния тракт.

Инфекциозни заболявания

Хепатит или СПИН. За тях трябва да знаете, че могат дълго да се развиват в организма, без да покажат никакъв признак за присъствието си. Ето защо, когато забележите рязко и необяснимо сваляне на килограми, имайте едно на ум. Това може да бъде първият симптом.

Ракови заболявания

Необяснимо отслабване - възможни причини

Те обикновено са придружавани с драстично отслабване, липса на апетит, нарушения при вкусовите рецептори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати