Здравословни рецепти: сок от моркови за сърцето и кръвоносните съдове

Здравословни рецепти: сок от моркови за сърцето и кръвоносните съдове

Сок от моркови

Морковите са ярки зеленчуци със здрав корен. Те имат благоприятен ефект върху човешкото здраве. Може би няма нито един орган в човешкото тяло, върху който този зеленчук да няма положително въздействие.

Свежите моркови и сокът от моркови са полезни за сърцето и кръвоносните съдове.

По-специално, морковите и сокът от тях нормализират съдовия тонус и укрепват стените на капилярите, стабилизират кръвното налягане, стимулират образуването на кръв, понижават холестерола, повишават нивата на хемоглобина в кръвта, укрепват сърдечния мускул.

Препоръчва се пресни моркови и сок от моркови да се включват в диетата на здрави хора - за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания. Добре е да се използват в терапевтична диета за борба с атеросклероза, анемия и други заболявания.

Въпреки това, с всички безспорни ползи от морковите, те не трябва да се използват при обострени стомашни язви и язви на дванадесетопръстника, остър ентерит и колит. В случай на диабет се препоръчва да се консултирате с лекар и да бъдете внимателни, когато включвате морковите в диетата: в някои сортове на това кореноплодно има високо съдържание на захар.

Също така не трябва да надвишавате препоръчваната доза и да използвате моркови за медицински цели за повече от 1 месец без прекъсване. Ако в рецептата се съдържат други съставки, уверете се, че нямате никакви противопоказания за тях.

Лечебна смес с моркови за атеросклероза

Сок от моркови и цвекло

Смесете 230 мл сок от моркови, 170 мл сок от цвекло и 60 мл сок от чесън. Да се съхранява в хладилник. Взимайте 2-3 пъти на ден 1 час след хранене по 3-4 супени лъжици.

Сок от моркови със сметана и яйце за анемия

Смесете 1/2 чаши прясно изцеден сок от моркови и 1/2 чаши сметана или мляко, добавете 2 сурови жълтъка (домашните яйца са за предпочитане). Разбъркайте добре, вземайте тази смес 3 пъти дневно 40 минути преди хранене.

Сок от моркови с мед за укрепване на сърдечния мускул

Здравословни рецепти със сок от моркови

Смесете 1 супена лъжица прясно изцеден сок от моркови с 1 ч.л. мед, добавете 1-2 настъргани ядки от кайсии. Приемайте тази смес в продължение на един месец, 3 пъти на ден, половин час преди хранене. Полезен е при аритмии и за укрепване на сърдечния мускул.

Сок от моркови за профилактика на сърдечно-съдови заболявания

Моркови

За да се подобри сърдечно-съдовата система и да се предотвратят болестите, помага използването на сок от моркови - в чиста форма или в смеси:

- сок от моркови със сметана (на вкус);

- сок от моркови и ябълки в съотношение 1:1;

- сок от моркови и магданоз в съотношение 3:1;

- сок от моркови с добавка на грозде, грейпфрут или сок от червено френско грозде (на вкус).

Тези напитки трябва да се приемат в рамките на 2-4 седмици по 1 чаша 3 пъти дневно 20-30 минути преди хранене.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати