Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да си приготвим най-вкусните стъклени нудълс?

Как да си приготвим най-вкусните стъклени нудълс?

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
вкусни стъклени нудълс със скариди

Стъклените нудълс са наричани още китайски вермичели или целуфанови нудълс. Те са направени от нишесте от зърна на боб Мунг или от нишесте от зелен грах. Бобът мунг е тясно свързани с граха и лещата. Има и корейски вид стъклени нудълс, които са приготвени от нишестето на сладък картоф и се наричат Денгмян нудълс. Всички те са са без мазнини, без глутен и са наистина вкусни. Как се готвят стъклените нудълс? Вижте повече.

Как изглеждат?

Стъклените нудълс приличат на тънки оризови спагети. Те изглеждат бели и непрозрачни в опаковката и често идват в снопове. Ако не сте сигурни дали са оризови или стъклени, просто проверете съставките. Те не съдържат яйца или глутен.

Защо са стъклени?

стъклени нудълс

Когато стъклените нудълс са напоени с вода и варени, те се превръщат от бели и непрозрачни в прозрачни. Този стъклен или полупрозрачен целофанов вид се дължи на нишестето от боб, което се използва за приготвянето им.

Какъв вкус имат?

Вкусът на стъклените нудълс е подобен на пшеницата, но са по-меки и с малко по-различна текстура. Обикновено се сервират на дъното на блюдото или в купа за сервиране в ресторанти с останалите съставки. Нудълите лесно абсорбират течност, така че можете да бъдете щедри със соса, когато добавяте такъв.

Инструкции за готвене

стъклени нудълс, приготвени с телешко

Стъклените нудълс могат да се сварят като обикновени макарони, но не толкова дълго. Варете ги, докато не станат прозрачни и достатъчно меки, за да могат да се ядат, което трябва да бъде около 3 до 6 минути, в зависимост от това колко ще готвите наведнъж. Прецедете добре и изплакнете обилно със студена вода, за да изплакнете излишното нишесте. Разбъркайте с 1/2 чаена лъжичка масло, за да ги предпазите от слепване.

Хранителни факти

Докато стъклените макарони изглеждат по-леки от другите видове макаронени изделия, те имат почти същото количество въглехидрати като обикновените спагети и повече от пълнозърнестите. Получавате 36% от дневните въглехидрати от една порция. Те се считат за сложен въглехидрат, който е по-добър източник на "гориво" за тялото от обикновените въглехидрати като захарта.

Можете да ги използвате както за супи, така и за основни ястия. Подхождат си със всякакъв вид зеленчуци, така че са подходящи и за салати. Както и да ги използвате ще останете очаровани както от вкуса им, така и от интересния им прозрачен вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest