Ето как да различавате глада от жаждата

Тялото има нужда от вода, за да утоли жаждата

Какво е жажда? Това чувство възниква, когато дехидратацията започне да се усеща в тялото. Чувстваме сухота в устата, чувстваме жажда. Но много често човек бърка чувството на жажда с глад и тогава, когато тялото ни поиска вода, ние започваме да го насищаме с храна, а не да го напояваме с течности.

Много често си спомням думите на лекаря от книгата Тялото иска вода:

Чувствата на жажда и глад се раждат едновременно, за да сигнализират за нуждите на мозъка. Ние не правим разлика между тези усещания и вярваме, че и двата показателя показват желание за ядене. Ние ядем дори когато тялото ни иска вода.

Обикновен съвет: Когато имате леко чувство за глад, опитайте да изпиете чаша вода, вместо да ядете нещо. Да се обърка жаждата и глада е много лесно, и това дава отрицателни резултати.

Ядете повече отколкото тялото ви се нуждае, но жаждата не отминава. Ядете повече, мислейки че сте гладни и в крайна сметка се стига до преяждане и трупане на излишни килограми.

Не бъркайте жаждата с глад

Как да се научим да различаваме глада от жаждата? Тези които пият вода преди хранене, разделят тези чувства. Те не преяждат, за да задоволят нуждата си от вода.

И не им е нужно нищо – правилно изпълват недостига на вода, който губи организма им. И тук, запомнете най-главното: Дори не се опитвайте да се борите с жаждата без вода.

Не чакайте, появата на жаждата - през това време тялото ни губи 2 или 3 чаши вода.

Пийте вода при стайна температура не използвайте лед.

Смятате ли, че пиете достатъчно течности на ден, под формата на чай, кафе, мляко, и други напитки? Не забравяйте, че има огромна разлика между течност и вода. А нашето тяло се нуждае от вода.

Простата чиста вода е един от осемте фактора на нашето здраве и благополучие.

Но не забравяйте, за най-важната тайна на здравето – това е вярата!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати