Как да направим торта на етажи, за да не се разпада

Как да направим торта на етажи, за да не се разпада

Декорът на масата определено е тортата. Няколко етажна и да прилича на царица от празника, независимо дали става дума за торта за сватба, рожден ден, годишнина или друг любим ден.

Дори най-изтъкнатите сладкари по света смятат, че такава торта е върхът на кулинарното изкуство. Какво можем да кажем, триетажната торта не е лесна работа. Най-важното е да бъдете търпеливи, да си направите успешен план, но и да научите няколко трика.

Грешките на другите е най-образователният материал. Ако си мислите, че за да приготвите торта на три степени, е достатъчно да наредите три торти с различен диаметър една върху друга в низходящ ред, е по-добре да забравите за тази идея.

Какво се случва, ако не спазвате технологията на сглобяване?

Най-често срещаният страничен ефект е деформацията на дънната торта, която не издържа на налягането на горната торта. Тя може да се разпадне или да се наклони в една посока. Поради деформацията на долната торта и горните торти ще се деформират и срутят. За да избегнете такъв неприятен момент насред тържеството, си струва да обърнете внимание на теорията.

Как да избегнете разпадането на тортите и надеждите?

Приготвяне на торта на етажи

Възползвайте се от трика, който ще укрепи конструкцията. А за нея ще ви трябват бамбукови шишове и коктейлни сламки. Намерете центъра на всяка торта и поставете белег. Измерете радиуса на втората торта и оставете същото разстояние от центъра на дънната торта. Маркирайте внимателно и поставете втората торта върху първата. Маркировката ще помогне, за да избегнете изкривяване. Следвайки същия принцип, поставете и най-горната торта.

Работата с квадратните и необичайните (сърце например) торти е още по-лесна, няма да създадат трудност на тези, които разбират принципа, как да се справят с триетажна торта.

А сега и забавната част. В центъра на тортата правите пробиване с шиш, пробивате и трите торти отгоре до долу. Леко завъртате шиша и вмъквате сламките, измъквате шиша и наливате разтопен шоколад в сламките (най-удобно е това да стане със спринцовка) и потапяте шиша в него. По същия начин се правят някои по-леки оси около средната, те няма да позволят на тортата да се разпадне отстрани.

Логично е да се предположи, че колкото по-леки са средната и най-горната торти, толкова по-малко проблеми ще създаде за устойчивостта. За долната торта изберете по-тежко тесто, като брауни рецепта или медени кори за торта. За втората и третата торти изберете леко или бутертесто, като за торта Наполеон например. Леките кокосови торти като торта Рафаело, също няма да утежнят конструкцията и ще придаде вкус с незабравими нотки.

Торта на етажи

Преди да започнете, помислете как ще изглежда вашата торта. Може би си струва, да затегнете тортата със слой крем между всяка. Избягвайте твърде течните кремове, ако се затруднявате с избора, изберете безпогрешния вариант – разбити масло и варено кондензирано мляко, преди употреба поставете крема в хладилник за 20 минути. Този крем не само не тече, но и запазва формата си. И благодарение на гъстата консистенция на кондензираното мляко тя стяга тортите помежду си, осигурявайки допълнителна сила.

Дайте воля на въображението си и декорирайте вашата празнична торта с захарно тесто и гъсти желета, под формата на прекрасни замъци, украсени с герои от любими снимки или приказки.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати