Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Продукти, които задължително трябва да се обработят топлинно

Продукти, които задължително трябва да се обработят топлинно

Продукти, които задължително трябва да се обработят топлинно

Вероятно знаете, че трябва да избягвате суровото месо и яйца, но не сте ли се питали има ли и други продукти, които могат да бъдат опасни, ако не преминат пълна топлинна обработка? Кои са те? На вашето внимание представяме продукти, които задължително трябва да се обработят топлинно.

Картофи

В никакъв случай не трябва да се консумират сурови. Използването им в сурово състояние, може да причини подуване и проблеми на стомашно чревния тракт. Картофите съдържат нишесте, което при готвене се унищожава. Също така, ако дълго са стояли на топлина и влага, си променят цвета в зелено и стават токсични. Затова трябва да се съхраняват правилно.

Боб

Доста използван в нашата кухня. Суровия боб съдържа токсин, който може да доведе до хранително отравяне. Затова предварително го накиснете, за да се приготви бързо и влакната, които има, да могат да се абсорбират добре.

Мляко

Прясното мляко задължително трябва да се обработи топлинно

Млякото съдържа опасни бактерии. Директно издоено от крава, не може да се използва преди пастьоризирано. Сурово то причинява различни заболявания, в сравнение с други млечни продукти. Когато купувате мляко, гледайте етикета върху опаковката. Пазете се от сирена, произведени от мляко, което не е пастьоризирано.

Кълнове

Те са много полезни и съдържат витамини и минерали, но и някои опасни бактерии. Кълновете поникват в топли и влажни условия, идеални за съществуването на бактериите. Затова преди консумация се изплакват хубаво и се подлагат на топлинна обработка, независимо каква ще е тя. В противен случай може да доведе на тялото ви различни проблеми.

Горчив бадем

Продукти, които задължително трябва да се обработят топлинно

Допринася много за нашето здраве. Горчивият бадем съдържа циановодородна киселина. За да убие един човек, са достатъчни 70 сурови ядки. За щастие след термична обработка стават безопасни. Използват се главно в козметични продукти или в някои видове слаб алкохол.

Брашно

Потреблението на брашно също може да бъде опасно. Зърната на пшеницата, от която е направено, съдържат някои вредни вещества, опасни за нашия организъм. Те се унищожат само при топлинна обработка.

Патладжан

Патладжанът е продукт, който трябва да мине топлинна обработка

Съдържа същия токсин, който го има в картофите. Особено са опасни най-младите, които тепърва зреят. Този продукт може да причини и алергия при някои хора. Но обработен преди хранене, не представлява проблем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest