Три естествени масла против стареене

Масла против стареене
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Тези масла са мощно средство в борбата с преждевременното стареене на кожата. Изсушаването на кожата е неприятен процес. Искаме кожата ни винаги да изглежда красива, млада и еластична, но при стареене има няколко етапа:

1. Първият вид стареене е уморено лице. Еластичността на меките тъкани на лицето и шията намалява, появяват се оттоци, изразена назолабиална гънка, отпуснати ъгли на устата. След почивка и пълноценен сън отпочиналата кожа изглежда по-млада, а вечер се забелязват видимите признаци на стареене, лицето изглежда уморено.

2. Вторият вид стареене и набръчканото лице. Лицето и шията са осеяни с фини бръчки, а кожата е суха. В ъглите на очите се забелязват „крака на врана“, горната устна и брадичката са маркирани с вълнички, изразени бръчки на горния и долния клепачи.

3. Трети вид на стареене е двойната брадичка и увисналите бузи. Налице е деформация на меките тъкани на лицето и шията, промяна в овала на лицето, изобилие на кожни гънки в горните и долните клепачи. Този вид застаряване на кожата е старческата деформация и засяга хора, които дори в ранна възраст имат значителна тежест на подкожна мастна тъкан.

4. Четвъртият вид на стареене – съчетава всички горепосочени признаци. Намалена еластичност на кожата, добре изразени бръчки на лицето и шията, деформацияна контурите на лицето.

5. Петият вид на стареене е мускулният. При този вид лицевите мускули са по-развити и подкожният мастен слой се изразява в много по-малка степен. Хората с този тип имат големи и малки бръчки около очите. На по-късен етап, стареенето си проявява чрез гладкостта на лицевите контури и тежестта на назолабиалната гънка.

Тези масла са мощно средство в борбата с преждевременното стареене на кожата:

1. Масло от градински чай – ефикасен за отстраняване на малки бръчки, особено когато се използва в комбинация с овлажняващ крем. То притежава антисептични и антибактериални свойства, спомага за стесняване на порите и прави кожата по-еластична.

Три естествени масла против стареене

2. Гераниево масло – може да се използва за почти всеки тип кожа. Помага за повишаване на кръвообращението, еластичността на кожата и задържането на влага в нея. Можете да добавите няколко капки от това масло към любимия си овлажнител.

Масло то гроздови семки

3. Масло от гроздови семена – притежава антиоксидантни свойства, спомага за борбата със свободните радикали, които причиняват увреждане на кожата. Маслото е богато на витамин Е, който забавя процеса на изсъхване на кожата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати