Ето какво ще се случи с вас, след като откажете захарта

Ето какво ще се случи с вас, след като откажете захарта

Първо е необходима да се внесе малко яснота в това, което се има предвид под думите изключване на захарта от диетата. Естествено, не могат да се изключат напълно всички сладкиши - захарта е част от тези продукти. Нужна е друга специална диета, която никак не би била добра за здравето.

Добре е да се следват препоръките на лекарите, които призовават да се намали консумацията на захари от възрастни и деца.

Ограничаването на приема на захар трябва да стане по такъв начин, че тялото да получава не повече от 5% от общите калории на ден от нея.

За да направите това, е достатъчно да спрете напитките със захар, да спрете газираните напитки и да ограничите количеството на сладкарските изделия. И това ще се случи с вас, когато откажете захарта.

1. Ще станете по-здрави и енергични

Всички знаем, че захарта е източник на глюкоза, която е нужна на организма за изпълване с енергия. С ниска кръвна захар човек се чувства уморен, става затормозяване и може дори да загуби съзнание. Но не по-малко опасно е високото ниво на захар в човешката кръв, което се наблюдава при почти всички, които консумират много захари. Това може да причини сериозни метоболитни нарушения.

2. Вашето тегло се стабилизира

Отказване на захарта

Веднага след като ограничите сладките изделия, започвате да губите тегло. Но не само захарта е източник на калории, тя е включена и в състава на висококалорични ястия като сладкиши, дребни сладки изделия, млечни десерти, тестените изделия, храните от бързото хранене и т.н. Чрез ограничаване на тяхното потребление лесно и естествено ще се отървете от излишните килограми.

3. Червата ви ще заработят добре

Докато мозъкът ви получава удоволствие от сладка и вкусна торта, за всичко опира пешкира стомашно-чревният тракт. В крайна сметка разделянето на захарта се случва в червата, а излишъкът ѝ – разрушава ензимите на стомаха, червата и панкреаса. Когато се откажете от сладкишите и ги замените с храни с високо съдържание на фибри, вие с изненада ще откриете, че червата ви започват да работят буквално като швейцарски часовник.

4. Вие ще престанете, постоянно да търсите нещо сладко

Спиране на захарта

Механизмът на функциониране на захарната зависимост, не се различава от наркотичната. Вие изяждате бонбон – мозъкът ви получава удоволствие, и така стигате до следващ. Позитивната новина е, че все още е възможно да се прекъсне този кръг. Веднага щом промените диетата си, ще забележите че искате все по-малко и по-малко нещо сладко. Много скоро със странна изненада ще гледате на хората около вас, които поглъщат планини от сладкиши.

5. Ще разпознаете истинския вкус на продуктите

Внимателно изберете изискания сорт чай – ще сложите ли няколко лъжици захар в чашата? Смятате ли се за ценител на кафето – но не можете да го пиете без сладкиш? Ако отговорите на тези и подобни въпроси утвърдително, за съжаление вие не знаете истинския вкус на тези напитки.

Подобно е и за много други продукти, които по някаква причина е обичайно да се овкусяват със захар. Да, на пръв поглед е необичайно, но ще минат само две седмици – не повече, и ще си спомняте за миналия си „сладък“ живот като ужасен сън.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати