Най-нездравословните източници на въглехидрати

Най-нездравословните източници на въглехидрати

Въглехидратите са основни източници на енергия. Те са много важни за вашето тяло и без тях правилното му функциониране става много по-трудно. Напоследък доста голяма част от хората са на мнение, че премахването на въглехидратите от диетата им ще доведе до загуба на тегло. Единствената причина, поради която нисковъглехидратната диета води до загуба на тегло, е намаляването на цялостния дневен калориен прием.

Тъй като въглехидратите играят важна роля в организма, има много по-добри възможности от това напълно да ги премахнете от диетата си. По-добрият вариант е да елиминирате лошите въглехидрати, като същевременно запазите добрите в диетата си.

Запознайте се с най-нездравословните източници на въглехидрати и се опитайте да ги изключите от диетата си още днес, за да подобри цялостното си здравословно състояние.

Захарни изделия

Захарните изделия не съдържат нищо повече от чиста захар. Те се усвояват изключително бързо. Това бързо усвояване ще ви накара почувствате глад много скоро след като сте се нахранили. Захарните изделия са просто празни калории. Те не съдържат нищо друго освен енергия. Те не са източник на никакви фибри, витамини или минерали, което ги прави много нездравословен източник на въглехидрати.

Бели брашна

Бялото брашно е нездравословен източник на въглехидрат

Подобно на захарните изделия, бялото брашно също се усвоява много бързо. То е направено чрез премахване на частта от пшеницата, която съдържа най-много хранителни вещества. Витамините, минералите и фибрите се губят по време на обработката, което е причина да се усвояват и абсорбират много бързо. Когато купувате хляб или тестени изделия, първо се уверете, че са от 100% пълнозърнесто брашно.

Газирани напитки

Газираните напитки са вредни въглехидрати

Газираните напитки са също толкова нездравословен избор. Всъщност те са течна захар, която се усвоява още по-бързо. Те са с висококалорийно съдържание и няма да ви държа сити за дълго. Те съдържат празни калории, които не ви носят никакви положителни ползи за здравето. Замяната на газираните напитки с вода ще ви помогне да понижите калорийния си прием и да се отървете от нежеланото тегло.

Сладкиши

Сладките неща са пълни с вредни въглехидрати

Всички печива (понички, пайове, торти) обикновено се правят с бяло брашно и много захар. Хранителните вещества в тези две съставки са в оскъдно количество, което ги прави много нездравословен избор на въглехидрати.

Млечен шоколад

Млечният шоколад е източник на вредни въглехидрати

Доказано е, че черният шоколад съдържа антиоксиданти, въпреки това повечето хора предпочитат млечен шоколад, който е пълен със захар и наситени мазнини. Консумирането на парче шоколад през няколко дни няма да ви убие, всъщност може дори да е здравословно, ако изберете черен шоколад.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати