gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Това са признаците, че се храните неправилно

Това са признаците, че се храните неправилно

неправилно хранене и болки в стомаха
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Много често в стремежа си да се храним правилно и да отслабнем правим точно обратното – приемаме „лоша“ за нашия организъм храна, която затруднява растежа и причинява редица дисфункции. Разбира се, тялото ни не стои безмълвно, а ни подсказва, че трябва да променим хранителните си навици.

Подготвили сме ви най-често срещаните признаци за неправилното хранене:

1. Слаба имунна система

Неправилното хранене и липсата на определени хранителни вещества, които са необходими на имунната система, причиняват нейното отслабване, което й пречи да защитава организма от болести и инфекции.

2. Качвате килограми

Смятате, че се храните правилно, но въпреки това не сваляте, а качвате килограми? Е, това е сигурен знак, че се заблуждавате. При продължително неправилно хранене е неизбежно да натрупате килограми. И тук не става дума само за храната, която приемате, а и за хранителните ви навици. Ако се храните рядко, хапвате на крак и то по-често полуготови или готови храни, то бъдете сигурни, че рано или късно това ще окаже отражение върху килограмите ви. И все пак не забравяйте, че наднорменото тегло да е симптом за редица болести.

неправилно хранене

3. Уморени сте дори и без причина

Постоянната умора показва, че не се храните достатъчно или ви липсват определени хранителни вещества, от които организмът ви се нуждае. Затова трябва да смените хранителния си режим, ако непрекъснато се чувствате изморени.

4. Усещате непрестанен глад и непрекъснато мислите за храна

Ако винаги се чувствате гладни и храната е неизменна част от мислите ви, то е желателно да промените хранителният си режим. Недостатъчното хранене оказва влияние върху метаболизма и може да доведе до напълняване. Нямаме предвид, че трябва да започнете да се тъпчете с всевъзможни храни. Пробвайте да увеличите храненията или порциите или да похапвате по нещо и между основните хранения.

5. Настроението ви се променя постоянно

Лесните промени в настроението са често срещан признак за неправилно хранене. Непрестанното усещане за глад оказва силно влияние върху психиката и може да ви направи изключително раздразнителни, особено ако видите някой да яде това, което вие си мечтаете да похапвате, но сте си забранили.

6. Суха и слаба коса

Причините за суха и изтощена коса са редица и една от тях е неправилното хранене. Косата е протеин и се нуждае от правилно хранене, за да бъде лъскава и здрава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати