Плодовата салата - полезният десерт, който ни прави щастливи!

Плодовата салата - полезният десерт, който ни прави щастливи!

За плодовете знаем, че са полезни и трябва да ги ядем, за да сме здрави. Но това далеч не е единственото преимущество на плодовете. Те са източник на сладости. Какво ще рече това? С наличната в тях фруктоза те са естествен източник за организма на захари.

И освен това, когато човек иска да си достави удоволствие и да поглези сетивата си, може да отдели известно време да съчетае любимите си плодове, да ги гарнира със сметана, дребни вкусни бонбони, парченца черен шоколад и ядки и да се получи неповторима плодова салата.

Невероятно е как подобна комбинация може мигновено да те зареди с ендорфин, допамин, серотонин, окситоцин и бум - изпълваш се с щастие. Успял си да събудиш хормоните на щастието и да се почувстваш различно, да излезеш от коловоза на ежедневието си и да помечтаеш за времената, през които за гръцките богове е било ежедневие да се гощават с мощни дози щастие под формата на селектирани плодове в големи купи в съчетание с всякакви парченца малки вкусни и полезни сладки неща.

Плодови салати

Изобилието на вкусове в плодовата салата трябва да ни изпълва с щедрост и богатство на възприятия и вкусове. Образите на митичните богове и герои са пресъздадени в многобройни сюжети, но в голяма си част те включват предимно хора с плодове в ръка, във време, в което е нямало нужда да се трудят, а единственият ангажимент им е бил да се насладят на предоставената им храна.

Тази гледна точка е много важна при забързаното днес ежедневие - каквото и да правите, отделете му време и внимание. Не яжте на крак, не яжте, за да сте яли, доставете си 10 минути удоволствие, за да се насладите на хапката си.

В една хапка от плодовата салата вие можете едновременно да усетите нежния вкус на сметаната, трапчивият вкус на крушата, мекия допир на банана, силният сблъсък с шоколада.

Плодовата салата

Обикновеният ден в офиса или вкъщи може за миг да се преобрази в чудно сладко пътешествие. И отново, ако се върнем към боговете и героите, нека се сетим за един с наднормено тегло. Е, опитахме се, но няма - хапването на плодове и конкретно на плодова салата подпомага метаболизма на организма и спомага за балансиране на теглото.

Идва лято, а с него и изобилието от пресни и свежи плодове. Възползвайте се, доставяйте си малка хранителна магия всеки ден. Хубавото не омръзва!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати