Пристрастени към сиренето? Ето как да се справим

1 от 7 Снимки
Пристрастени към сиренето? Ето кака да се справим

Звучи наистина странно и абсурдно, но е факт. Сиренето е продукт, който когато го консумираш, винаги искаш още и още. Сиренето може да се яде със всичко и да се слага върху много неща.

Например какво е пицата без сирене? Ами, това просто не е пица, а една наистина вкусна пица съдържа дори повече от един вид сирене. Освен това сиренето си подхожда с домати, картофи, яйца, дори се влага в много торти и сладкиши.

Ако обаче сутрин, обед и вечер винаги си хапвате сирене, може би е време да се замислите. Пристрастеността към сиренето се получава заради казеина, който се съдържа в него. За да се получи 500 г сирене, е необходимо поне 5 л мляко, затова в самото мляко не се съдържа толкова много от този ензим, колкото в сиренето.

И това не се отнася само за кравето мляко и сиренето, направено от него. Заради ензима казеин някои хора са наистина пристрастени към сиренето, както алкохолиците са към алкохола. Дори някои хора наричат сиренето дрога заради зависимостта, която можеш да развиеш към него.

Въпреки това всички ние знаем, колко е полезно млякото и сиренето за костите, зъбите и като цяло за нашето тяло. На малките деца им се препоръчва да консумират сирене, за да са здрави и за добрият им растеж. Но разбира се, ако човек развие зависимост към казеина в сиренето, трябва да е много внимателен и да ограничи консумацията на сирене, за да може да справи с тази зависимост.

Няма нужда да се спира тотално и окончателно консумирането на сирене, просто е необходимо да се ограничаваме и да не прекаляваме. Все пак не може да се храниш само със сирене, защото най-малкото не е полезно, но от много лекари се препоръчва да не се спира изцяло консумацията на сирене. Добрата новина е, че е по-полезно да си хапваш сирене в големи количества, отколкото изобщо да не ядеш такова. Това обаче е с уговорката, че хапвате истинско и чисто сирене, а не синтетични продукти.

Затова хапвайте умерено пица и пържени картофки със сирене и му се наслаждавайте. Въпреки че някои наричат сиренето дрога, то не може да ни убие или да ни причини неразположение в буквалния смисъл.

В най-лошия случай стомашните неразположения, които може да си докарате при прекаляване със сиренето, сами ще ви накарат да си сложите лепенка на устата следващия път, когато пред вас се появи плато сирена.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати