Гарнитури, които се комбинират с морски дарове

Илияна АнгеловаИлияна АнгеловаНовак / Автор
Гарнитури, които се комбинират с морски дарове

Лятото свързваме с различни приятни представи - за море, слънце, почивка, настроение и вкусна храна. Без морските дарове тази представа ще бъде бледа и безинтересна. Ако поканим раците, омарите, октоподите и други обитатели на екзотичните морски пространства на трапезата си през лятото, те ще превърнат в незабравим празник всеки обед или вечеря.

Приготвянето на морските дарове изисква майсторство и усет към кулинарията, но гарнитурите към тях могат да заличат не дотам доброто изпълнение или да направят от познатото блюдо ново вкусово вълшебство.

В списъка на храните, известни като морски дарове, влизат: мидите, раците, омарите, стридите, скаридите, калмарите и други интересни обитатели на моретата.

Предварително всички те се сваряват, а после влизат в различни рецепти. Отдавна е установено, че лесно попиват всякакви аромати. Затова са подходящи за храна в комбинация със сосове или гарнитури, които да им придадат харесвания вкус и аромат.

Морските дарове обичат подправки с остър аромат и вкус от рода на черния пипер, копъра, мащерката, кориандъра, шафрана, счукания карамфил и босилека. А какви гарнитури са подходящи към така ароматизираната основна храна? Ако се чудите и лутате в избора, ви предлагаме няколко варианта за гарнитури към морски дарове.

Гарнитури, подходящи за морските дарове

Всички морски дарове се разбират добре с гарнитура от яйца и майонеза, както и всякакви студени сосове, със сос Тартар, със сосове и гарнитури на майонезена основа, както и със зеленчуци. Ще се спрем на някои предложения за гарнитури за морски дарове.

Калмари - подходяща гарнитура за тях за задушените зеленчуци, основно морковите, броколите и спанакът. Добра комбинация се получава и със салата от зрял боб. Незаменимите пържени картофки, които са подходяща гарнитура за всякакви видове меса, стават и за морските дарове. Могат да се разнообразяват и с картофена салата или пюре от картофи.

Гарнитури, които се комбинират с морски дарове

Скариди - те позволяват и по-интересни и екзотични гарнитури. Например салата от краставици и ананас. Плодове като манго, нар и авокадо също се комбинират по интересен начин със скаридите. Тези, които залагат на по-стандартния познат вкус, ще останат доволни от гарнитурата от задушен карфиол, грах или царевица. Варива като ориз, елдата, кускусът са също добра гарнитура за скаридите. Можете да ги опитате и с песто.

Гарнитури, които се комбинират с морски дарове

Раци - раците най-често се ползват в салати или се поднасят като ордьовър. За тях майонезеният сос с лимонов сок с любими подправки за аромат е най-подходяща гарнитура.

Гарнитури, които се комбинират с морски дарове

Октопод - този екзотичен представител на моретата може да бъде комбиниран и с червени сосове на основата на домати, червено вино и по-силни подправки като дафинов лист, мента, чесън и други.

Гарнитури, които се комбинират с морски дарове

Мидите са най-вкусни в комбинация с ориз било сготвени или на салата. Сосовете са на основата на мляко и яйца.

Гарнитури, които се комбинират с морски дарове

Всички морски дарове си подхождат с изстудено бяло вино за напитка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати