Ръководство за използване на вашия блендер

използване на блендер

Кухненският блендер е важен домашен уред, който може бързо да пюрира и да смесва различни храни. Той е спестяващ време инструмент, който предлага разнообразни възможности. От основните функции до употребите и съвети за почистване, имаме всичко, което трябва да знаете за този кухненски уред.

Основни функции

При липса на информация за продукта, която потвърждава, че блендерът може да смели лед или други подобни, трябва да приемете, че вашият блендер може само да смесва, пюрира, разбърква или да реже тънки късове и да приготвя дресинги.

Ако не сте сигурни каква настройка да използвате, вариантът с импулса често е достатъчен и по-подходящ при много видове смесване.

Блендерите, които са предназначени да смилат леда, имат комбинация от достатъчна мощност и специално проектиран неръждаем нож. Моделите с разширени функции за обработка обикновено са с висока мощност, идват с допълнителни аксесоари за рязане и са в по-високия ценови диапазон.

Как да използвате вашия блендер

блендер

При пълнене на блендера винаги трябва първо да поставяте течните съставки в бурканчето, последвано от останалите съставки. Вашите зеленчуци и хранителни продукти трябва винаги да се нарязват на по-малки порции, за да може храната да циркулира около острието и да се реже равномерно. След като всичките ви съставки се добавят, винаги се уверявайте, че има място за разширяване - важно правило е да оставите блендера поне една трета празен, въпреки че може да се наложи малко повече за по-течни консистенции.

Ако работите с горещи течности, уверете се, че ги смесвате внимателно, започвайки от най-ниската скорост и само ако вашият модел е проектиран да обработва такива температури. Махнете капачката на капака, за да може парата да излезе и запълнете бурканчето само наполовина, което позволява повече пространство за разширяване. Може да се наложи да използвате гореща подложка, докато държите капака по време на работа.

Винаги трябва да избягвате да използвате блендера повече от необходимото. Не всички смесители са оборудвани със защита от претоварване, а вие не искате да убиете двигателя на блендера. Ако трябва да превключвате между настройките или скоростите, оставете блендера да се спре напълно, преди да се смени.

Никога не работете с блендера без стабилно поставяне на каната на уреда и независимо от това колко плътно е капакът, винаги трябва да го държите надолу, докато смесителят работи, за да избегнете потенциални инциденти. Освен това никога не трябва да използвате блендера без капака. Дори и най-малкото количество храна може да създаде доста бъркотия, ако капакът не е обезопасен.

Най-добрите храни за смесване

Има различни рецепти и храни, които можете да направите, като използвате стандартни блендери. Можете да смесите: пюре от меки или готвени храни, сметана и сос, яйца, пълнежи за ястия, замразени концентрирани сокове или други напитки, домашно приготвени палачинки, шейкове, сладоледени шейкове, салатни дресинги, с майонеза и други.

пюриране с блендер

Храни, които не можете да използвате с вашия блендер

Винаги се консултирайте с вашето ръководство за продукта, ако не сте сигурни какво може да направи и какво не може да направи, тъй като възможностите варират според модела. Ако имате нужда от малко вдъхновение, купете една или две книги с рецепти, за да извлечете максимума от вашия блендер.

Въпреки това, никога не бива да го използвате, за да раздробявате картофите, да разбивате яйчните белтъци и сметаната, извличате сок от плодове и зеленчуци (освен ако не е с екстракция), мелите суровите меса, месите или преработвате тестото или смесвате твърдите зеленчуци.

Как да го почистите

За да направите почистването на блендера по-лесно, поставете малко количество топла вода и почистващ препарат в съда и натиснете пулс за бързо и лесно измиване, веднага след употреба.

След като всички задачи за смесване приключат, разглобете модула, за да го почистите внимателно. Също така никога не трябва да потапяте основния блок за смесване във вода. Избършете всякакви разливи в основата с влажна кърпа след като изключите уреда.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати