Какво е лактовегетарианец?

лактовегетарианка

Ако сте "нов" вегетарианец или просто обмисляте да станете такъв, може би сте се натъкнали на термина "лактовегетарианец". Ето какво трябва да знаете за този тип вегетарианска диета:

Какво означава лактовегетарианец?

Лактовегетарианецът е термин, който понякога се използва за описание на вегетарианец, който не яде яйца, но яде млечни продукти. С други думи, лактовегетарианската диета включва всички растителни храни, включително плодове, зеленчуци, зърна и бобови, както и млечни продукти като мляко, сирене, масло и всякакви други продукти, произведени от тях.

С други думи, лактовегетарианството е диета, която е най-просто казано "веган плюс млечни продукти".

Повечето хора не различват какъв вид са вегетарианците. По-често някой, който следва лактовегетарианска диета, се определя "Аз съм вегетарианец и не ям яйца" или "Ям предимно веган с мляко и сирене".

По-голямата част от индусите, които следват вегетарианска диета, са лактовегетарианци, като избягват яйца по религиозни причини, докато продължават да ядат млечни продукти. Всъщност в Индия самото вегетарианство се определя като лактовегетарианство, тъй като яйцата се считат за невегетарианска храна. В Съединените щати и в повечето европейски страни, въпреки че може да има някои малки дебати и много недоразумения, вегетарианството включва както яйца, така и млечни продукти.

Думата лакто- идва от латински и означава мляко.

вегетарианска диета

Според най-простата дефиниция за вегетарианство млякото е вегетарианско и все още можете да пиете мляко на вегетарианска диета и да се наричате вегетарианец. Веганите от друга страна не консумират никакви животински продукти, включително мляко, яйца или какъвто и да е вид млечни продукти, като сирене или масло.

Така че, накратко, да, млякото е вегетарианска храна, но не е веганска. Млякото идва от животни, обикновено от крави, но това не е месото на животното, затова и спокойно можете да го включите в менюто си.

И все пак, ако имате проблем с включването му в менюто си, в днешно време има изключително много алтернативи на истинското мляко, така че не би ви било трудно да го заместите в храненето си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати