Какво е лактовегетарианец?

лактовегетарианка
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.40 лв.
Виж ››

Ако сте "нов" вегетарианец или просто обмисляте да станете такъв, може би сте се натъкнали на термина "лактовегетарианец". Ето какво трябва да знаете за този тип вегетарианска диета:

Какво означава лактовегетарианец?

Лактовегетарианецът е термин, който понякога се използва за описание на вегетарианец, който не яде яйца, но яде млечни продукти. С други думи, лактовегетарианската диета включва всички растителни храни, включително плодове, зеленчуци, зърна и бобови, както и млечни продукти като мляко, сирене, масло и всякакви други продукти, произведени от тях.

С други думи, лактовегетарианството е диета, която е най-просто казано "веган плюс млечни продукти".

Повечето хора не различват какъв вид са вегетарианците. По-често някой, който следва лактовегетарианска диета, се определя "Аз съм вегетарианец и не ям яйца" или "Ям предимно веган с мляко и сирене".

По-голямата част от индусите, които следват вегетарианска диета, са лактовегетарианци, като избягват яйца по религиозни причини, докато продължават да ядат млечни продукти. Всъщност в Индия самото вегетарианство се определя като лактовегетарианство, тъй като яйцата се считат за невегетарианска храна. В Съединените щати и в повечето европейски страни, въпреки че може да има някои малки дебати и много недоразумения, вегетарианството включва както яйца, така и млечни продукти.

Думата лакто- идва от латински и означава мляко.

вегетарианска диета

Според най-простата дефиниция за вегетарианство млякото е вегетарианско и все още можете да пиете мляко на вегетарианска диета и да се наричате вегетарианец. Веганите от друга страна не консумират никакви животински продукти, включително мляко, яйца или какъвто и да е вид млечни продукти, като сирене или масло.

Така че, накратко, да, млякото е вегетарианска храна, но не е веганска. Млякото идва от животни, обикновено от крави, но това не е месото на животното, затова и спокойно можете да го включите в менюто си.

И все пак, ако имате проблем с включването му в менюто си, в днешно време има изключително много алтернативи на истинското мляко, така че не би ви било трудно да го заместите в храненето си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати