Какво е ово-вегетарианец?

пържени яйца
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
4.67 лв.
Виж ››

Ово-вегетарианец е човек, който не яде месо или млечни продукти, но яде яйца и произведени от яйца продукти. Този тип вегетарианци не ядат млечни продукти, включително мляко, сирене или масло. Думата "ово" произлиза от латинската дума за яйце. Много малко хора следват ово-вегетарианска диета в сравнение с лакто-ово-вегетарианска диета, веганска диета или дори лакто-вегетарианска диета.

Ово-Вегетарианска диета

Ово-вегетарианската диета може да включва всички плодове, зеленчуци, тикви, бобови растения, семена и зърна, като ориз, киноа и ечемик, подправки и пресни билки, яйца и продукти, съдържащи яйца, като яйчен белтък, майонеза и някои печени изделия.

Диетата би изключила всички месни и животински месни продукти и изцяло животинското мляко и млечни продукти, включително краве мляко, сирене, масло и всички продукти, произведени от тези млечни продукти.

Каква е разликата?

Ово-вегетарианците са по-често различни от лакто-ово-вегетарианците, които консумират и мляко. Те са различни и от веганите, които не консумират животински продукти, включително яйца или млечни продукти. Веганите често са внимателни в търсенето на съставки, за да се гарантира, че никой не е получен от яйца, месо или млечни продукти.

храна за ово-вегетарианец

Защо хората избират такава вегетарианска диета

Може да изберете ово-вегетарианска диета по здравословни причини. Една от често срещаните причини е, че искате да сте вегетарианец, но имате непоносимост към лактоза или сте алергични или чувствителни към млечни продукти.

Може да се окаже трудно да получите достатъчно протеини от строга веганска диета, така че можете да включите яйцата, за да допълните нуждите си от протеини.

Яйчните белтъци са много здравословен източник на протеини, докато в същото време са с ниско съдържание на калории и без мазнини. Докато жълтъкът съдържа холестерол и мазнини, той също доставя много основни мастноразтворими витамини и минерали.

Етичните причини за избора на тази диета са, че възразявате срещу условията на живот на млечните крави и следователно не искате да подкрепяте млечната промишленост. В този случай вероятно консумирате само яйца от свободно гледани кокошки.

Лакто-вегетарианците и ово-лакто-вегетарианците често имат религиозни или културни причини да избират своята диета. Веганите обикновено имат етични и екологични причини, в допълнение към здравните проблеми, които определят техния избор на храни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати