Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Така ще заобичате спанака

Така ще заобичате спанака

ГеновеваГеновева
Готвач
145870

Много хора мразят спанак и не харесват ястия, приготвени с него. Но е всеизвестен факт, че е добре да си хапваме спанак и че той може да е вкусен в зависимост от начина на приготвяне. Например супата със спанак е често приготвяна пролетно време. Ако обаче вкъщи не я харесват, можете добавите вътре в нея сирене на кубчета и така да пробвате да я сервирайте.

Друг начин, по който можете да предложите супата от спанак - особено на хора, които го мразят, е ако им предложите кремсупа. Пасирайте супата и добавете заквасена сметана към нея, добавете крутони, поширани яйца и ще получите една чудесна кремсупа.

Ако обаче и това не Ви помогне да заобичате спанак, ще трябва да опитате друг начин за приготвянето му. Например ризото е един много добър вариант. Ризотото със зеленчуков бульон и пармезан ще Ви накара не само да заобичате спанак, а да се влюбите в него. Разбира се, това е преносно казано, но ризотото със спанак може наистина да промени мнението Ви за този пролетен зеленчук.

Въпреки тези идеи за приготвяне на спанак пак има вероятност да не го заобичате, а да продължите да го мразите. Някои хора просто не харесват така наречените зелении или треви. Как го ядете това, има вкус на трева? , е редовното изречение, когато някой си похапва нещо вксуно от зеленолистни зеленчуци.

Но това не е така, мили хора. За да се насладите на един продукт, е важно да го съчетаете с правилният друг такъв. И за да заобичате такъв, е важно как ще ви бъде приготвен и поднесен. Много пъти сме предубеди, защото знаем, че например това е спанак и просто си решаваме, че го мразим и дори не го кусваме. Ако обаче дадете шанс на ястието и го опитате, без да си внушавате, че просто не ядете това и мразите спанак, сме сигурни, че дори може да ви стане любимо ястие.

Ако обаче наистина мразите спанак и няма как да му дадете шанс, най-вероятно нищо не може да ви накара да го заобичаме. Въпреки това ще направим един последен опит да заобичате спанак, като Ви предложим да го използвате за гарнитура. Количеството ще е малко и ще е поносимо за хора, които не харесват този продукт. Може да си задушите зелен лук в мазнина, да добавите 2 шепи едро нарязан спанак към него, след това да добавете готварска сметана, сол и черен пипер и така приготвената гарнитура да я сервирате към пилешка пържола.

Други идеи да пласирате спанак в ежедневното си меню, са спаначени кюфтета с картофи, мусаката със спанак, лазаня със спанак, баница със спанак, запеканка със спанак и картофи, омлет със спанак, а ако сте по-големи авантюристи, може да пробвате и кекс със спанак.

Още вкусни идеи със спанак може да разгледате в нашата галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати