Какво да сложим на великденската трапеза тази година

Празнична трапеза за Великден
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Както всяка година, така и тази на велиденската трапеза трябва да присъстват боядисани яйца, козунаци, печен заек или печено агнешко.

Също така можем да сложим и някакъв вид великденски сладки, които сме направили, както ѝ сладкиши във формата на агне или на заек. Шоколадът е на почит по Великден, особено шоколадовите яйца, зайци или пиленца.

Можем да ги поставим като великденска украса както на масата, така и към някоя празнична торта или сладкиш. Освен безброй сладки, сладкиши и зелени салати, които ще изобилстват на нашата трапеза за Великден, можем да сложим свещи във формата на яйца, керамични зайчета или агънца в най-различни размери.

На този празник се събира цялото семейство, затова можем да приготвим домашна питка и да сложим на масата и нея. Зелената салата е почти задължителна, тъй като, ако сервирате агнешко, тя си кореспондира отлично с него.

Така че направете и една голяма купа със зелена салата от маруля, зелен лук, чесън, репички, краставица и дресинг. А ако добавите и от счупените великденски яйца към нея, се получава чудесно.

Ако нямате възможност да приготвите печено агнешко месо, може да си направите дроб сарма или агнешка чорба, които са също доста предпочитани гозба през пролетта.

За пролетно и празнично настроение ще са от полза още вази с цветя, върбов венец или друга приятна зеленина. Великден е голям християнски празник и подобава да го почетем с обилна трапеза и подходящи за повода ястия /разгледайте галерията ни по-горе/.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати