Как да разпознаете бореца сред яйцата този Великден

Как да разпознаете бореца сред яйцата този Великден

Великден е и всеки от нас се надява неговото яйце да стане борец, а особено това вълнува децата. Те са тези, които се радват най-много на чукането с яйца и силно се надявам да си имат яйце борец.

Дали обаче това да се сдобием с яйце борец е чист късмет, или можем да направим яйцето такова, е спорен въпрос. Както хората, така и яйцата са различни по големина и цвят, така и по здравина на черупката. Някой ще Ви кажат, че големите яйца са борци, особено тези с остър връх, а други твърдят, че белите яйца имат по-здрава черупка и са чудесни борци.

Някои учени твърдят, че това дали яйцето ще е борец или не, зависи от това дали е удрящото се или удряното яйца. Според тях това яйце, което е в движение, има по-голяма вероятност да се счупи, това е така заради формата на черупката на яйцата.

Чукане с яйца за Великден

Но ако искате да разпознаете бореца сред Великденските яйца, трябва да заложите на късмет и измама. Звучи смешно, но е така. Всяко едно яйце може да стане борец, ако е прясно и ако е сварено правилно. Казват, че ако поставим сол, докато варим яйцата, това прави черупката по-здрава. Също така, ако сами си произвеждате яйца, може да подхраните кокошките с калций и така черупките на яйцата ще за още по-здрави. Домашните яйца имат наистина по-нечупливи черупки, така че се опитайте да боядисвате от тях.

И да се върнем пак на въпроса, който вълнува почти всички ни - как да разпознаем бореца сред пълна купа с боядисани Великденски яйца?

Наистина интересен въпрос, на който повечето от нас ще отговорят различно или просто ще се изсмеят. Дали можем само с един поглед да разпознаем бияча на яйцата? Мислите ли, че наистина е възможно? Просто си харесайте едно яйце и ще видим дали то ще е вашият борец.

Великденски яйца - Борец

Повечето хора избират пъстрите яйца, защото цветовете са тези, които привличат погледа, а не това дали ще е борец, но понякога и това се случва. И един съвет: когато избирате яйца, не избирайте твърде големи, дори напротив - предпочитайте по-дребнички. Често големите яйца не стават борци, а са по-чупливи! Другото си е доза късмет!

Христос Воскресе!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати