gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Неща, които са по-добри от чаша кафе сутрин

Неща, които са по-добри от чаша кафе сутрин

закуска за бързо събуждане

Кое може да накара човек да се събуди сутрин, дори ако още много му се спи? Отговорът в почти всички случаи е, че това е ароматът на прясно сварено кафе.

Той се асоциира с топлината, която любимата на милиони хора напитка разнася в тялото ни, със събуждането за един нов ден, което вече не изглежда толкова непоносимо трудно, за споделеното удоволствие от вкуса на кафето със семейството, близки приятели или колеги.

На много хора тази сутрешна радост не се отразява добре. Заради здравословни проблеми най-вече. Как тогава да се събудим бързо, с какво да заменим успешно приятния ритуал на сутрешното кафе? За щастие има много неща, които имат същия ефект, а някои от тях носят редица ползи.

Вижте някои неща, които са по-добри от сутрешната чаша кафе:

ядене на ябълка за бързо събуждане

Ябълките - този плод няма качеството да събужда, както го прави кафето, но една ябълка сутрин е добро начало на деня. Те съдържат бавни захари и други вещества, които ще раздвижат тялото и ще поддържат тонуса му. Те имат само полезни ефекти.

Шоколадът - любимото изкушение на дамите има редица вредни действия, но пък има едно неоценимо достойнство, той умее да прави хората, които го консумират, щастливи. Ще подпомогне събуждането с усмивка, а денят ще е на разположение, за да се изразходва натрупаната енергия.

• Солите - ароматните соли за свестяване са били неотделими от ежедневието на изисканите дами през ХVІІІ - ХІХ век. И днес се използват, но за свестяване на пияни хора, загубили пътя към дома в някоя канавка. Сигурно ще помогнат и при сутрешното нежелание за събуждане.

• Енергийните напитки - много популярни са сред съвсем младото поколение, макар че не са полезни като плодовете. Действат по-бързо от кафето при екстремни ситуации.

Сутрешната закуска - ароматът на топли кифлички или любимите палачинки е достатъчно основание за ставане от топлото притегателно легло сутрин.

сутрешна гимнастика

• Сутрешната гимнастика - изключително ободряващо действа сутрешната порция упражнения, която ще се окаже достатъчно зареждаща за цял ден.

• Водата - ако нито едно от изброените неща не вършат работа сутрин, то тогава задължително трябва да се започне с освежаващ душ. Хладната вода е много по-ефективна от кафето.

• Музиката - болшинството от младото поколение пуска музиката още от сутринта. Това всъщност изобщо не е повод за забележки, защото музиката стимулира мозъка и така бързото събуждане е сигурно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати