Два юмрука храна са достатъчни за тялото

Хранене

Най-разпространената грешка на повечето хора, които искат да отслабнат, е че се концентрират само върху един вариант на свалянето на килограми. Ако е диета – тя граничи с анорексия, ако са упражнения, са до изнемога.

Ако са медикаменти, е всичко накуп – крем, хапчета, чайове... В резултат се стига до някакъв ефект, но затова пък здравето тотално се срива, макар да няма външни бързи прояви.

При отслабване често се стига до стрес и депресия. Специалистите в областта на отслабването съветват да се подхожда комбинирано към борбата с излишните килограми.

На първо място променете начина си на хранене. Колкото и продукти да поеме тялото ви, то ще използва точно толкова от тях за енергия, колкото му е необходимо. Останалото се превръща в мазнина.

Ако цялата храна веднага се преработваше от тялото, то просто щеше да се взриви като бомба. Природата се е погрижила за енергийния запас, като е създала слой мазнина под кожата.

Отслабване

Съберете двата си юмрука един до друг – ще получите размера на стомаха на нормален човек. Точно толкова храна е необходима, за да обезпечите и текущите потребности на тялото, и малък запас.

Започнете промяната с това, че да не се тъпчете, а просто да задоволявате глада си. Основният проблем се състои в това, че чувството на засищане идва едва 15 минути след засищането.

Затова се научете да изяждате храна с размера на два юмрука. Започнете да се движите по-редовно и повече. Но не натоварвайте тялото си прекалено с маниашки упражнения с часове във фитнес залата.

Такива натоварвания изразходват много енергия, но още по-активно стимулират процесите на запасяване на мазнини. В резултат получавате вълчи апетит, а знаете, че не трябва да ядете много.

Диета

Оттук настъпва психологически дискомфорт. Половин час тичане, плуване в басейна, но не повече от час, или 40 минути физически упражнения са напълно достатъчни, за да активирате тялото си.

Когато натоварвате тялото си, го правете систематично. Когато тренирате, не спирайте да го правите в продължение на всичките 30 минути.

През първите 15 минути мускулите активно използват глюкоза, която се съдържа в кръвта. Едва когато усетите, че се затопляте, това е сигнал, че тялото ви изгаря и мазнините.

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати