Билки за здрави бъбреци

здрави бъбреци

Бъбреците са двата филтъра, чиято задача е да освободят тялото от продуктите на разлагането, токсините, шлаките, микробите. Всеки ден тялото се освобождава от 2.5 литра излишък от течност и опасни съединения.

Бъбреците регулират съдържанието на химичните елементи в кръвта, влияят върху кръвното налягане, участват в образуването на кръв. Следователно, когато работата на бъбреците е нарушена, работата на целия организъм е нарушена.

Ето защо тези естествени филтри изискват периодично почистване, възстановяване и в случай на заболявания, бързо комплексно лечение. В следващите редове вижте най-добрите билки за здрави бъбреци:

Лен

Ленените семена нормализират кръвообращението и правят стените на кръвоносните съдове по-еластични, като по този начин подобряват функционалността на бъбреците. Те предотвратяват развитието на атеросклероза и образуването на холестеролни плаки в артериите на бъбреците. За профилактика е достатъчно да се приемат 20-25 грама семена на ден. Можете да ги използвате под формата на отвара или каша, желе, добавени към салати.

Червена боровинка

червената боровинка е отлична за здрави бъбреци

Листата на червената боровинка дезинфекцират и предотвратяват растежа на бактериите в бъбреците, а по време на ремисия, в случай на камъни в бъбреците, не позволяват повторното им образуване. За профилактика и здрави бъбреци се използва отвара от листата. Можете също да пиете сок от плодовете, добавяйки малко захар, а още по-добре - мед.

Черен бъз

Цветът на черния бъз подмладява клетките на тялото, укрепва и разширява кръвоносните съдове. В допълнение, растението се характеризира с антимикробни и диуретични ефекти. Благодарение на тези свойства се увеличават защитните сили на бъбреците и тяхната резистентност към инфекции.

Шипка

Шипките се препоръчват за бъбречни заболявания поради техните противовъзпалителни, диуретични и спазмолитични свойства. Растението ефективно пречиства бъбреците, премахва соли от тях, насърчава разграждането на камъните.

Полски хвощ

полският хвощ е билка за здрави бъбреци

Полският хвощ премахва излишната течност от тялото; подобрява филтрирането; дезинфекцира; облекчава болката; предотвратява повторното образуване на камъни. Извлеци и отвари от хвощ са показани при бъбречен оток и пиелонефрит.

Бял равнец

Белият равнец има лек диуретичен ефект, деликатно отстранява пясък и камъни от бъбреците. И поради съдържанието на холин билката има силно бактерицидно действие. Между другото, ако болестта е придружена от главоболие, билката ще помогне за отстраняването му.

Мечо грозде

Стойността на мечото грозде е в способността му да увеличи диурезата - да се увеличи производството на урина и да се стимулира нейната екскреция - да се дезинфектира.

Не забравяйте, че преди да предприемете лечение с билки е добре да се консултирате с лекар. Неправилно подбрани и дозирани, билките могат да влошат вашето състояние!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати