Изпитвате ли непоносимост към въглехидрати? Ето как да разберете!

Изпитвате ли непоносимост към въглехидрати? Ето как да разберете!

Всеизвестен факт е, че трябва да внимаваме какво ядем. Разбира се, организмът е този, който сигнализира коя храна предпочита и коя му вреди. Всеки продукт има по нещичко, което би помогнало за доброто функциониране на организма. Въпросът е да подберете менюто, което ще повлияе най-положително върху него.

Въглехидратите са един от най-важните елементи за организма. Те могат да дадат много, но и да отнемат също толкова. Съществуват полезни и вредни въглехидрати, заради което е важно да подбирате продуктите, които консумирате. Някои ще ви дадат сила, енергия и здрава имунна система, а от други ще получи повече килограми и по-голям риск от редица болести.

Може би самите вие не осъзнавате, че тялото и организмът ви не понасят въглехидратите. Със следващите няколко въпроса ще разберете това най-добре.

1. Килограмите идват ли ви в повече?

Изпитвате ли непоносимост към въглехидрати? Ето как да разберете!

2. Умората наляга ли ви често, особено след обилно хапване?

3. Водите ли активен начин на живот или ежедневието е свързано с повече стоене на едно място?

4. След консумация на въглехидрат – нещо сладко, тестено или друга храна, искате ли още?

5. Чувствате ли се замаяни, когато не сте хапнали нищо?

6. Имате ли повишени нива на кръвната захар?

7. Някой от следните проблеми безпокои ли ви – безсъние, мускулни болки, акне, депресия, проблеми с хормоните?

След като отговорите на тези въпроси, сумирайте резултат и ако имате повече Да-та, опитайте да промените хранителния си режим за период от 2 седмици. Изключете от менюто източниците на скорбяла – плодове, картофи, тиква, царевица, морков.

Наблегнете на продуктите, които съдържат сложни въглехидратибобови култури, киноа, елда, зеленолистни зеленчуци, авокадо, зехтин, цитруси, ягоди, киви, зелена ябълка. Нека всичко бъде в умерени количества.

Изпитвате ли непоносимост към въглехидрати? Ето как да разберете!

След като времето изтече, би трябвало да изпитате облекчение, променяйки отговорите на някои въпроси от теста. Те ще са различни заради веществата, които сте поели, а именно полезни въглехидрати, които ще въздействат на кръвната захар, килограмите и енергията ви.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати