Ново покритие предпазва плодовете и зеленчуците от разваляне

плодове и зеленчуци
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
4.67 лв.
Виж ››

Любимите плодове и зеленчуци – всички имаме предпочитания, обичаме едни повече от други и хладилникът обикновено е зареден догоре с тях. Безспорно, когато пазаруваме за седмица, например, не всичко успява да влезе в хладилника и част от продуктите остават на кухненския плот.

Ужасно е, когато след известно време искаме да хапнем нещо, но то вече се е развалило. Все пак, хладилникът също не е 100-процентова гаранция. Въпросът е, че често, запасявайки се за няколко дни с полезни и здравословни продукти, изхвърляме голяма част от тях, защото са изгнили или развалени. Нещо изключително неприятно за всяка домакиня. Е, вече има решение и за това.

За огромно облекчение и улеснение на хората, американската компания Apeel Sciences изобрети покритие за плодове и зеленчуци, което ги предпазва от разваляне.

Покритието за плодове и зеленчуци е преминало тестовете успешно и е получило одобрение и зелена светлина. Очаква се да дебютира в супермаркетите във Великобритания, а след това да се разпространи в Колумбия, Перу, Китай, Япония, Чили и Мексико.

покритие за плодове и зеленчуци

Благодарение на покритието, продуктите издържат 3 пъти повече, което удължава срока, в който можем да ги изядем. Освен това няма да бъде нужно да се поставят в разни пластмасови опаковки, защото ще си имат покритие, което е по-безвредно, естествено, без аромат, вкус или нещо друго, което би могло да повлияе негативно на продукта.

Премахва се с отмиване, лесно и бързо. Материалите, от които е направено, са природни продукти – обелки, семена и пулпата на плодове. Покритието не отнемат водата в продуктите, което ги поддържа свежи и същевременно с това ги предпазва от разваляне.

Интересно е, че Apeel се предлага на прах. Необходимо е да се смеси с вода и да не се нанесе върху продуктите. Някои плодове като лимон, манго, ябълка, банан, могат да се запазят в отличен вид до 54 дни, бидейки годни за консумация.

Изключително удобно и практично решение, което можем само да стискаме палци за стигне и до нашите ширини, защото определено ще направи дните ни по-приятни и... здравословни!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати