Мечтаното тяло в 6 стъпки

Мечтаното тяло в 6 стъпки

Дали защото лятото наближава, или просто онова, което виждате в огледалото, не ви се нрави, понякога у вас се поражда желание за промяна. Последната обикновено е свързана със сваляне на някой друг излишен килограм.

Е, имаме добра новина за онези от вас, които обмислят да поработят върху себе си - известна диетеложка споделя тайните на перфектното тяло и как е възможно да го постигнем в 6 стъпки. Ето ги и тях:

Мечтаното тяло в 6 стъпки

1. Трябва да знаете към какво се стремите – коя е вашата заветна цел. Трябва твърдо да решите, че искате да влезете във форма и да проявите волята си, за да вървите по този път. Имайте ясна представа на онова, което желаете, визуализирана в съзнанието ви;

2. Трябва да консумирате здравословни и натурални продукти – разбира се, става дума за плодовете и зеленчуците. Ограничете преработените храни, пастата, сладкишите, тестото и захарта.

3. Трябва да внимавате за кръвната си захар – освен за топенето на мазнини тя е важна за функционирането на целия организъм. Стремете се да поддържате нормалните ѝ нива, като се храните редовно с подходящите продукти. Смело може да заложите на зеленчуци, сушени плодове, семена, ядки, хумус и други полезни храни;

4. Трябва да приемате повече храни, богати на фибри – те са един от най-важните елементи, от които организмът се нуждае, за да бъде здрав и пълен с енергия.

Мечтаното тяло в 6 стъпки

5. Трябва да се научите да се справяте със стреса – колкото и да е трудно. Последният би могъл да навреди както на психиката, така и на физиката ви, а оттам и на мечтата ви за перфектно тяло. Щета, причинена именно от стрес, би могло да бъде натрупване на мазнини в коремната област, което от своя страна да доведе до други проблеми. Срещу него ще ви помогне йогата, медитирането, разходките на чист въздух, хубавата музика и интересната книга.

6. Трябва да се движите повече – все пак, за да свалите излишните килограми трябва да изразходвате енергия и да имате добра физическа активност. Ето защо, ползвайте колкото се може по-рядко автомобила си, радвайте се на времето на вън и изберете по-дълъг маршрут за прибиране до вкъщи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати