Червените банани - много по-полезни от жълтите!

Червените банани - много по-полезни от жълтите!

Червените банани се отглеждат в плантации на Сейшелите, където са най-подходящите условия за тях. Това са банани с червеникаво-пурпурна обвивка, като някои от тях са по-малки и по-дебели от обикновенните банани, а други по-големи.

Отвътре червените банани са кремави или светло розови на цвят. Те са и по - меки и по-сладки от жълтите сортове и с лек привкус на малина. За да познаете, че тези банани са зрели, те трябва да са тъмночервени или кестеняви отвън и меки при натиск.

Както жълтите банани, така и тези, зреят най-добре за няколко дни на стайна температура и се съхраняват на хладно, но не в хладилник. Този сорт банани са по-полезни от обикновените, защото

съдържат повече каротин, витамин С, витамин В6, калий, желязо, антиоксиданти, магнезии, фибри.

Червени банани

Колкото са по-червени бананите, толкова имат повече каротин и витамин С.

На нашия пазар са разпространени много слабо, но ако ги намерите, вземете си от тях, защото няма да съжалявате. Каротинът в тях ще е отговорен за доброто ви зрение и здравата ви кожа. Антиоксидантите, които съдържат, ще предпазят клетките ви и ще намалят риска от някои заболявания.

Когато си похапвате сладко, сладко от червеното изкушение, ще приемете голяма доза витамин С и витамин В6, които ще засилят имунната ви система, а калият ще предпази сърцето ви.

Червен банан

Всички банани съдържат три естествени източника на захар - захароза, фруктиза и глюкоза, което ги прави източник на назабавна и устойчива енергия.

Червените банани се консумират сурови, като добавка на десерти и плодови салати, но също могат да се пекат и пържат. Те се предлагат и сушени в магазините - идеална добавка за вашето мюсли.

След всичко изброено за тях, се надяваме, че ще задействам любопитството ви и ще ги потърсите в магазините при плодовете.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати