Защо и как да замените червено месо с гъби?

Защо и как да замените червено месо с гъби?

Напоследък все повече диетолози смятат, че протеинови храни от животински произход са вредни. Факт е, че човек консумира месо, яйца и други подобни храни в по-големи количества, отколкото е нужно. Проблемът се крие във факта, че протеинът от животински произход, който не се абсорбира от стомашно-чревния тракт, започва да се разлага и в резултат на тази реакция се образуват много токсини в червата (амоняк, метан, сероводород, хистамин, нитроамин и др.) и дори свободните радикали, които могат да причинят голяма вреда на организма.

За да се справи с тях, организмът отделя ензими, които участват в множество жизненоважни реакции. В такъв случай има два начина да помогнете на организма: да намалите количеството на консумираните животински протеини и да увеличите количеството растителна храна в храненията. Факт е, че именно в растителните храни се съдържат голяма част ензими, влизащи в тялото.

Червено месо

Един от най-богатите по аминокиселинен състав протеинови продукти е червеното месо. Но консумацията на месо има странични ефекти. Така учените от училището по обществено здраве в Харвардския университет в хода на мащабно проучване разкриха, че приготвянето на този продукт в храната, произвежда голямо количество канцерогени, вредни наситени мазнини и холестерол.

С какво да заменим такъв нужен продукт в нашето хранене като месото?

Учените от университета Джон Хопкинс в Балтимор заключиха, че белите гъби са най-добрият растителен аналог на червеното месо. Освен това белите гъби не само насищат тялото с жизненоважни аминокиселини, но и могат да помогнат в борбата срещу излишните килограми.

Благодарение на проучването експерти от Балтимор са стигнали до заключението, че замяната на червеното месо с гъби в храната, намалява индекса на телесната маса и размера на талията.

Гъби вместо червено месо

За да почувствате преобразуването на тялото си, е достатъчно да изключите един продукт от обичайното хранене – месото, и да го замените със същото количество бели гъби.

Приятен бонус към загубата на излишните килограми с такава замяна ще бъде общото укрепване на здравето.

Факт е, че гъбите са естествен източник на витамин РР. В допълнение, съставът на този продукт е с голямо количество фолиева и пантотенова киселина, както и витамин С.

Минералният състав на гъбите също е богат. Този продукт може да се похвали с голямо количество калий, фосфор, калций, магнезий, флуор, хром и сяра.

Искате да подобрите здравето си и да намалите теглото си? Заменете червеното месо с манатарки и не забравяйте да ни разкажете за успехите си!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати