Как да почистим еспресо машината

Кафе еспресо

Напоследък един от най-употребяваните електрически уреди в нашите домакинства е еспресо кафе машината. Тя приготвя нашето лекарство за събуждане – кафето. За да е по-вкусно и по ароматно кафето ни, е нужно да се грижим за нея. Основното, което трябва да правим е, по-често да я почистваме, както отвън така и отвътре.

Искате ли да научите как да почистваме еспресо машината? Следвайте тези съвети:

1. Почистете я отвън – използвайте добър почистващ препарат, например Мистър Мускул за кухня или подобен почистващ препарат. Но имайте предвид, че такива препарати могат да изтрият маркировки и графични елементи от повърхността и. Не допускайте, проникване на продукта вътре при почистване на кафе машината.

2. Почистете я отвътре - използвайте професионално средство за почистване на кафе машини или смес от оцет (лимонов сок) и вода, за да почистите еспресо машината вътре. За почистване с оцет или лимонов сок, смесете 85 мл оцет (лимонов сок) и 560 мл вода, прекарайте този разтвор през кафе машината.

Когато сместа в резервоара стигне до средата, спрете машината за около час, за да се почистят много добре маркучите, и пуснете отново, за да премине и останалата смес. След което пропуснете чиста вода 3-4 пъти.

- ако можете да откачите капучинатора, направете го и го почистете. От там излизат гумени уплътнители – не ги губете и не забравяйте да ги инсталирате отново, след почистването по реда по който сте ги премахнали;

Употреба на есперсо машина

- почистете главата за варене (това е частта, през която преминава водата). В повечето кафе машини тя лежи на един винт и лесно може да се отвинти. Наклонете кафе машината (уверете се че няма вода) и развийте приставката. Използвайте четка за зъби, кърпа за почистване и всичко, с което можете да почистите ъгълчета и замърсени кътчета;

- Когато приключите с почистването на вътрешността на кафе машината, налейте чиста вода и я прекарайте през нея. Не забравяйте да изключите кафе машината, когато водата изтече.

Почистването ще ви отнеме 15-20 минути – не повече. Но след него, ще можете да се насладите на чаша горещо и ароматно кафе!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати