Как да се отървем от миризмата в хладилника

Как да се отървем от миризмата в хладилника
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
9.20 лв.
7.08 лв.
Виж ››

Хладилникът може да се превърне в голям проблем, след като неприятните миризми започнат да се разпростират в резултат на неправилна употреба. За щастие има решения, които можем да Ви предложим.

Но преди да стигнете до отговора на въпроса Как да премахнете миризмата в хладилника? , е полезно да научите причината за лошите миризми. В крайна сметка най-лесно е да се предотврати появата на миризмата.

Защо в хладилника се появява лоша миризма?

Неспазването на рутинното почистване на хладилника, поставянето на храна на случаен принцип и без да се покрива, е най-голямата причина за лошата миризма на хладилника. Това също влияе отрицателно на работата на вашия хладилник.

Разположението на хладилника е важно!

Премахване на миризма от хладилника

Почиствайте хладилника си често и редовно. Можете да миете сменяемите части с газирана или оцетна вода на ръка или в съдомиялна машина.

Поставете храната според задачите на секциите в хладилника. Например, съхранявайте зърнени закуски на различни места. Суровото месо трябва да се съхранява във фризера, а сготвеното месо да се поставя на по-хладните рафтове. Не поставяйте храна в отворен хладилник. Използвайте хладилни чанти или купи за съхранение с капаци. Например, ако сиренето се съхранява без капак, то е една от причините рафтовете в хладилника да започнат да миришат.

Наличието на гнили зеленчуци или плодове в отделението за зарзават също причинява миризма в хладилника. Проверявайте ги често.

Как да премахнем лошите миризми от хладилника?

Можете да поставите малко сода бикарбонат в малък контейнер и да го оставите отворен от едната страна на хладилника.

Ароматизиращите свойства на кората от пъпеш може да ви помогнат да се отървете от миризмите в хладилника.

Миризма от хладилника

Сгъната хартия от вестници, която поставяте навсякъде в хладилника, може да свърши работата на абсорбатор на лоши миризми.

Мляно кафе, в което се сипва ориз, ще ви помогне да избегнете лошите миризми, ако го поставите в хладилника.

Постоянното чистете на хладилника е много важно и не трябва да се отлага заради многобройни микроби, които намират удобна среда на живот там и които могат да навредят на нашето здраве.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати