Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как се правят палачинки - ръководство за начинаещи

Как се правят палачинки - ръководство за начинаещи

ЕлиЕли
Помощник Готвач
412494

Една от най-добрите и питателни закуски са палачинките. А и кой не обича палачинка с мед или шоколад?

Има много и най-различни видове палачинки, които можем да си направим лесно у дома - палачинки по класическа рецепта, бананови палачинки, веган палачинки, протеинови палачинки и много други. С всяка от тези разновидности, можете да задоволите и най-капризното небце и да се насладите на невероятен вкус.

Ето защо в настоящата статия ще се спрем и ще разгледаме двете най-лесни рецепти за правене на палачинки, а именно бананови и класически.

1. Палачинки по класическа рецепта

Необходими продукти:

яйца - 2 бр.

прясно мляко - 350-400 мл

брашно - 2 ч.ч

олио - за намазване

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват добре с миксера. Към тях се добавя прясното мляко и постепенно се прибавя по малко брашно. Трябва да се разбие добре, за да не останат бучки. Когато сместа стане хомогенна, със средна гъстота, тиганът се слага на котлона и се загрява. Маже се с малко масло. Ако маслото е прекалено много, може да го отделите в друг съд и да го използвате за следващата палачинка.

В загрятия тиган се слага малка част от сместа и се разстила добре. Когато палачинката е готова от едната страна, я обръщаме. Когато палачинката е готова от едната страна, се отделя сама от тигана и по този начин разбираме, че е готова. Сервираме с щоколад, банани или мед.

2. Бананови палачинки

Необходими продукти:

банани - 3 бр.

яйца - 2 бр.

прясно мляко - 250-300 мл.

брашно - 1 и 1/2 ч.ч.

Начин на приготвяне:

Бананите се обелват и поставят в купа. Намачкват се хубаво с вилица и към тях се добавят прясното мляко и яйцата. Всичко се разбърква добре и постепенно се добавя брашното. Отново трябва да се бърка добре, за да не останат бучки от брашното, като този път сместа може да не се получи хомогенна заради бананите.

Когато сместа е готова, отново загряваме хубаво тигана с малко масло. В загрятия тиган се слага малка част от сместа и се разстила добре. Когато палачинката е готова от едната страна, я обръщаме. Сервираме палачинките поляти с мед.

Разгледайте още нашите идеи за солени палачинки или палачинкова торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати