Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се прави яйчен крем - ръководство за начинаещи

Как се прави яйчен крем - ръководство за начинаещи

Мария СимоваМария Симова
Автор
50620k

Съдържание:

Френската кухня винаги се е славила с [изискани десерти. Техните рецепти се ползват с успех в целия свят. Яйченият крем е най-разпространеният крем и широко се използва в приготвянето на торти и сладкиши. Т.нар сладкарски крем се използва например в приготвянето на торта Наполеон, за напълване на фунийки, понички и други подобни.

Приготвянето на тази сладост в кулинарията е много проста задача и не се изискват големи усилия. Има обаче някои тънкости в приготвянето на яйчен крем.

Ще ви предложим рецепта със съвети за приготвяне на яйчения крем:

Яйчен крем

прясно мляко – 1 л

захар – 300 г

яйца – 4 бр.

брашно – 120 г

краве масло – 20 г

ванилова захар – 10 г

Приготвяне: Като начало изплакнете тенджерата със студена вода. Налейте в нея 1 литър прясно мляко и добавете 300 г захар в него. Поставете тенджерата на котлона на висока температура и бъркайте, докато се разтвори захарта. Намалете огъня на умерен и оставете млякото да се нагрее.

В купа разбийте 4 яйца много добре до гладка консистенция. Добавете 120 г брашно, предварително пресято, и разбъркайте с миксер (не разбивате, а бъркате), докато се образува хомогенна смес.

Изсипете към получената смес два черпака от горещото мляко със захар и непрекъснато разбърквайте. Добавете още два черпака, разбъркайте и върнете цялата смес в тенджерата.

Поставете тенджерата на умерен огън, непрекъснато бъркайте с телена бъркалка и варите крема, докато се сгъсти.

Отстранете крема от огъня, ако е необходимо. Ако е станал на бучки при варенето, прекарайте крема през сито. Добавете 20 г масло към яйчния крем и разбъркайте, докато се разтвори напълно и усвои много добре от крема.

Излейте крема в стъклена купа и добавете 10 г ванилова захар, разбъркайте добре. Според рецептата по приготвянето на торта яйчения крем може да сглобите веднага с блатовете. Но ако трябва да е охладен, покрийте крема със стреч фолио, като се стремите да прилепне добре фолиото към крема и оставете да се охлади до стайна температура.

Яйченият крем е готов за пълнене на торти и сладкиши, за пълнеж на разнообразни печива и десерти, за приготвяне на маслен яйчен крем или кремове със сладкарска сметана.

Желаем ви, успех и вкусни десерти!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
27.06.2019 11:36
Как се прекарва крем през сито??
0
1