Храните, които влияят зле на сърцето

бургерите са вредни за сърцето
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
Практичен аксесоар за вашия дом:
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
6.99 лв.
Виж ››

Сърдечното здраве зависи от много фактори и един от тях е храната. За да запазим сърцето си здраво, трябва да съобразим хранителните си диети с него. Има някои храни, които трябва да се изключат от менюто, независимо от вкусовите им достойнства. Вредата за сърцето от тях е по-голяма от ползите.

Бургерите от веригите за бързо хранене

Ако говеждото месо, използвано за бургери, е с високо качество, то даже е полезно. Наситените мазнини от животински произход, комбинирани с високо съдържание на въглехидрати обаче, имат лош ефект върху сърцето. Веригите за бързо хранене освен това използват съставки с ниско качество, както и пърженето и други нездравословни методи за обработка на храната.

Колбасите

саламите вредят на сърдечното здраве

Всички колбаси съдържат наситени мазнини в големи количества, както и много консерванти. Всички обработени месни продукти съдържат много натриев хлорид. А солта предизвиква повишаване на кръвното.

Пържените храни

Пържената храна повишава силно риска от заболявания на сърцето и това е доказано от различни проучвания. Пърженето води до отделяне на трансмазнини, които вдигат нивото на лошия холестерол. Ползването на зехтин като мазнина при пържене може да реши проблема.

Сладкишите и бонбоните

сладкиши

Мазнините са причината за заболяванията на сърцето според твърденията на специалистите, а те се съдържат в големи количества в захарните изделия. Консумацията им води до наднормено тегло, диабет и висок холестерол. А те са основните причинители на сърдечни заболявания.

Газираните напитки

Често най-големият източник на захар се оказват газираните напитки, както и подсладените сокове. Захарта е съществен враг на сърдечното здраве.

Сладките зърнени храни

Зърнените закуски, които принципно се сочат за полезни, са пълни със захар. Приемането на рафинирани въглехидрати още от сутринта засилва желанието да се консумират и през деня. Удачно е да бъдат заменени с плодове, които са източник на натурални захари.

Пицата

След колбасите и суровите сушени меса, пицата е следващият хранителен продукт с високо съдържание на сол. Съдържанието на сол и наситени мазнини се повишават, когато се добави сирене или кашкавал.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати