Как се прави сладко - ръководство за начинаещи

Как се прави сладко - ръководство за начинаещи

Сладкото е една малка част от зимнината, която баба и мама слагат всяка година. То ни връща към приятните спомени, именно заради това че то се приготвя от векове.

Сладкото по своята същност се приготвя основно от плодове и захар. Сред плодовете са череши, малини, боровинки, ягоди, шипки, бели череши, горски плодове и множество други видове плодове, които можете да намерите в двора си.

Идеално е за закуска, намазано върху филийка или палачинка. Подходящо е и за гости, когато те дойдат неочаквано за по кафе или чай, а вие няма какво сладичко да им предложите.

Ароматното сладко е едно от нещата, които всяка домакиня може и трябва да подготвя, на първо място, защото е вкусно, защото е домашно, а и не сме достатъчно сигурни как и с какво се правят купешките сладка.

В настоящата статия ще разгледаме как се приготвя сладко, в случая сладко от ягоди. Имайте предвид, че вместо ягоди може да изберете който и да е друг плод, без рецептата да претърпи особени промени.

Необходими продукти:

1. Ягоди - 2 кг

2. Захар - 1 кг (по ваш избор може да е кристална или желираща)

3. Ванилия - 2 бр.

4. Лимонена киселина - 1 ч.л.

Начин а приготвяне:

Как се прави сладко - ръководство за начинаещи

1. Измийте ягодите добре и отстранете върха им. За да можете да отстраните всичко и да оставите ягодите цели, можете да използвате сламка. Поставете сламката в долния край на ягодата, като се стараете да е в центъра, и избутайте нагоре. Така отстранявате всичко ненужно. Ягодите трябва да са добре узрели, а не зелени или узрели, но на половина. Друго важно нещо е да са по-едри, ако желаете да останат по-големи парчета в сладкото.

2. В голяма тенджера изсипете захарта и добавете половин чаена чаша вода и ванилиите. Поставете на котлона.

3. След като сиропът заври, прибавете към него почистените ягоди. Пяната, която ще се образува при варенето, трябва да се отстранява.

4. Сладкото от ягоди трябва да е готово след около час, но го варете, докато не получите желаната гъстота. Това означава, че можете да го дръпнете от котлона по-рано или по-късно. След като се е сгъстило до желана от вас консистенция, добавете към него и лимонената киселина и го оставете още на котлона. Нека ври поне още 4-5 минути.

5. Горещото сладко се разпределя в бурканчета, които сте си приготвили предварително. След като го разсипете в бурканчетата, ги затворете добре и ги оставете с капачките надолу, докато не изстинат.

Ако желаете да направите сладко от друг вид, просто можете да смените плода, без да променяте останалите съставки.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати