Как се прави руло Стефани - ръководство за начинаещи

Как се прави руло Стефани - ръководство за начинаещи

Руло Стефани е вид месно руло с плънка, което включва и варени яйца, които се поставят цели. По произход е унгарско основно ястие, което стана популярно и в България заради автентичния си вид и уникалния си вкус.

Основните съставки в него са кайма, яйца, моркови, като към тях можете да добавите грах или кисели краставички. В други страни този тип солено руло също е познат, но в него се слагат и гъби, вино, подправки и много други.

Интересен факт за рулото Стефани е, че по време на Втората световна война е най-често сервираното ястие, но поради намаляването на месните запаси започват да се създават и нови вегетариански варианти, които са приготвяни и до днес.

Интересно е поднасянето му, защото може да е с пържени картофки, а заради самия му вид чинията изглежда като платно на някой художник. Освен красотата, която сервирате, вие предлагате на този, който ще го опита, и невероятен вкус.

Ето и как да си направим руло Стефани, което да ни стигне за десет порции.

Продуктите, които ще са ни необходими за нашето домашно руло Стефани, са:

1. Кайма - 1 килограм

2. Яйца - 5 броя

3. Лук - 2 средни по големина глави

4. Хляб - 2 филийки

5. Косели краставички - 3 броя

6. Моркови - 3 броя

7. Чубрица - 1 чаена лъжичка

8. Сол - щипка

9. Кашкавал - 100/150 грама

10. Магданоз - 1/2 връзка

Начин на приготвяне на руло Стефани:

Морковите се сваряват за около 10 минути и се режат на лентички. Същото се прави и с киселите краставички. Оставете на котлона три от яйцата, докато станат твърдо сварени.

Подгответе каймата си, като я смесите със солта и подправките, накиснатия хляб и нарязаните на много ситно лук и магданоз. Месенето на каймата трябва да е старателно, за да се смесят всички съставки и вкусове добре. Оставете я да почива.

Разстелете каймата върху хартия за печене или фолио, като трябва да я направите с правоъгълна форма. В горната част на каймата (откъм широката страна) започнете да редите от краставичките и морковите. След като наредите всичко, започнете да завивате рулото, като преди това по цялата широчина сложите сварените яйца. Притиснете добре двата края, за да не се разпадне при печене.

Пече се на 180 градуса за 45 минути.

След като го изкарате от фурната, я изключете и поръсете рулото с рендосания кашкавала, докато е топло, и го приберете във фурната, докато още не е изстинала.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати