Ура! Не напълняваме от въглехидрати на вечеря

Ура! Не напълняваме от въглехидрати на вечеря
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Много хора имат проблеми със задържането на вода или излишните килограми, които все ни притесняват, когато решим да отидем на почивка. Много хора се мъчат и изтезават с различни диети, които или имат резултат, но след това започва йо-йо ефектът, или изобщо не дават резултатите, които сме искали да постигнем.

Ето защо редица изследвания, посветени на темата, които са правени от различни учени, доказват, че ако хапваме въглехидрати вечер, няма да натрупаме кой знае колко излишни килограми.

Нека си признаем - всички обичаме да си хапнем нещо тестено - пица, бургер, хляб, оризови ястия, бобови култури, различни видове паста, а защо вечерята ни да не завърши с голямо парче шоколадова торта. Изследванията обаче доказват, че ако вечер се храним с въглехидрати, рискуваме да развалим фигурата си и да качим някое друго килце.

Учени от различни институти правят различни изследвания и доказват, че не е важно с какво се храним вечер, а колко се храним. Важни са общият брой на калориите, които приемаме, защото именно те ни карат да пълнеем.

Ура! Не напълняваме от въглехидрати на вечеря

Учените отбелязват, че дори да се храним с въглехидрати вечер, не трябва да покачим дневния им прием, защото, както казахме, количеството на храната, която приемаме, е от решаващо значение за нашата фигура.

Експерти по храните ни припомнят златното правило - да не натоварваме стомаха си вечер прекалено много, т.е. да хапваме с мярка и да не се храним с много мазни храни, защото, както знаем, мазнините се усвояват по-трудно и стомахът ни може да се почувства неразположен малко преди да си легнем.

Същото е и с големите пищни вечери - без значение от наличието на мазнини във вечерята ни, може в организма ни да се натрупат излишни такива именно защото стомахът ни не може да се справи с всичко, което сме хапнали.

Грешно е разбирането, че ако спортуваме много, можем да изгорим всичките калории, които сме приели. Грешно е също и разбирането, че не трябва да ядем въглехидрати, дори и да спортуваме именно защото, когато приключим дневната си тренировка, ще приемем въглехидрати, които няма да можем да изразходим през нощта.

Ура! Не напълняваме от въглехидрати на вечеря

Ето няколко съвета за по-добро здраве и фигура:

1. Хапвайте сладко за закуска, а за вечеря в малки количества, ако ви се дояде. Причината е, че през деня организмът ни по-лесно приема въглехидратите, но и защото консумацията на храни, богати на захари, пречи на отслабването през останалата част от деня;

2. Не гладувайте и не се подлагайте на строги диети, защото след тях може да качите повече килограми. Това се поражда от лишенията и желанието на тялото и мозъкът ни да се нахрани, от което произтича и преяждането;

3. Релаксирайте, за да се преборите със стреса, защото той повишава нивата на кортизол, а от тук следва и напълняването.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати