gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Как да се изчистим от токсините

Как да се изчистим от токсините

Как да се изчистим от токсините

За наша огромна радост въпреки забързания и натоварен модерен живот, който всички ние водим, в ежедневните разговори на все повече хора започват да се прокрадват думи като: детоксикация, здравословно хранене, здравословен начин на живот.

Токсините, които трупаме с времето от вредна храна, замърсена околна среда и застоял начин на живот, на по-късен етап ни отвръщат с наднормено тегло, диабет, хронични и сърдечно-съдови заболявания.

Ако искате да избегнете рисковете от споменатите по-горе състояния, то е по-добре да промените начина си на живот, докато още не е станало твърде късно.

Детоксикация

Как да се изчистим от токсините

Ако хапвате редовно, но чувствате постоянен глад и умора, страдате от хормонални проблеми, често главоболие и резки промени на настроенията, то вие вероятно се нуждаете от един пречистващ и зареждащ организма детокс. В зависимост от това колко стриктни можете да бъдете, може да избере свой собствен детокс режим, така че да можете да го издържите и да сте сигурни, че няма да се откажете още на втория ден.

Имайте предвид, че най-добре съдействат за пречистването водата и суровите плодове и зеленчуци. Придържайте се главно към тях, като прибавите в менюто си, и сурови ядки, бобови растения, конопени и ленени семена и всякакви видове чай. В никакъв случай не бива да гладувате, защото така ще забавите метаболизма си, което няма да благоприятства и за процеса на отслабването ви.

Физическа активност

Как да се изчистим от токсините

Вторият изключително значим фактор по време на детокс е физическата ни активност. Застоялият живот в офиса спомага за бързото влошаване на здравето ни. Колкото повече движения извършвате и колкото по-натоварващи са те, толкова повече токсини ще изкарвате при изпотяването. Ако не разполагате с много свободно време, така че да посещавате фитнеса или пък парите за месечна карта ви се струват прекалено много, можете да намерите страхотни и ефективни програми с упражнения в домашни условия.

Най-важното е обаче да поставите някакви граници и да не преминавате отвъд тях. Не бъдете прекалено строги към себе си - все пак искаме да се изчистим от вредните токсини, а не да се убием от глад или прекалено натоварващи фитнес упражнения.

Когато видите положителните промени в организма ви след едно такова пречистване, вие със сигурност сами ще се откажете от по-нататъшната употреба на газирани и алкохолни напитки, чипсове и всякакъв вид вредна пакетирана храна.

Ти можеш!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати