Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Бърза работилница: Домашни кнедли

Бърза работилница: Домашни кнедли

приготвяне на кнедли

Традицията за приготвянето на домашни кнедли е твърдо вкоренена в руската кухня. Изработени от висококачествени продукти по доказана рецепта, те замениха продуктите от магазина и се превърнаха в любимо ястие в много семейства. За кнедлите подгответе безквасно тесто и сочна плънка от едно или повече видове месо.

Има няколко вида кнедли: сибирски, уралски, амурски, далечно източни, московски, малки руски. В този майсторски клас ще намерите прости и доказани рецепти. Нека да готвим заедно!

Рецепта за кнедли

Продукти: мляно месо: говеждо - 600 г, червен лук - 1 бр., чесън - 2 скилидки, сол - на вкус, смлян черен пипер - на вкус, вода - 30 мл, пипер - 0. 5 бр.

Тесто: яйца - 1 бр., брашно - 600 г, вода - 250 мл, сол - 1 ч. л.

Начин на приготвяне:

1. За приготвянето на мляното месо пригответе месо, зеленчуци и подправки. Нарежете говеждото на малки парченца. Обелете лука и чесъна. Лукът и половината от чушката се нарязват на няколко части. Прекарайте всички съставки през месомелачка.

2. Добавете сол, смлян черен пипер и вода към мляното месо. След това омесете каймата с ръце, за да е сочна.

3. Пригответе обикновено безквасно тесто. За да направите това, пресейте брашното в дълбока купа. Направете кладенче в центъра.

4. Чукнете яйцето и добавете малко вода в кладенчето, добавете щипка сол. Внимателно започнете да месите тестото. Добавете останалата вода постепенно.

домашни кнедли

5. Замесете тестото. То трябва да бъде еластично. Поставете тестото в купа, покрийте с мокра кърпа и оставете да втаса за 30 минути.

6. Поръсете брашно върху работната повърхност, разделете тестото на две части и навийте всеки слой с дебелина около 2 мм.

7. Изрежете малки кръгове, поставете пълнежа в центъра на всеки. Стиснете ръбовете на всяка кнедла и слепете добре краищата на полумесеца.

8. Сложете водата върху огъня. По избор добавете дафинов лист за аромат. Когато водата кипне, сложете кнедлите в тенджерата. Сварете, разбърквайте от време на време, докато кнедлите се появят на повърхността. Изчакайте още няколко минути и изключете топлината. Сервирайте топли кнедли на масата с бульон, заквасена сметана, зеленчуци или с масло. Приятен апетит!

Препоръки:

• За да направите плънката за кнедлите вкусна и сочна, използвайте няколко вида месо.

• За да се оформи добре тестото, не приготвяйте голяма част наведнъж. Ако плънката е много, можете да замесите тесто отново.

• Можете да добавите естествени багрила към тестото за кнедли.

Така ще направите любимото си ястие не само вкусно, но и интересно.

• Кнедлите могат да се задушат на пара или да се пържат в тиган, този вариант ще се окаже не по-малко вкусен.

Домашни кнедли за по-дълго време - замразете ги веднага след приготвянето. Важно е, плънката да не отдели сок преди замразяването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest